Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Pētījums: Kļūšana par ASV prezidentu ļauj nodzīvot ilgāku mūžu

Darbs Savienoto Valstu prezidenta postenī neatstāj negatīvu ietekmi uz cilvēka turpmāko mūža ilgumu, vēsta izdevums The New York Times, atsaucoties uz Čikāgas universitātes zinātnieka Stjuarta Oļšanska (Stuart Jay Olshansky) veiktu pētījumu.

Vairākuma ASV prezidentu mūžs izrādījies ilgāks, nekā vidēji viņu laika posma amerikāņu vīriešiem. Piemēram, četri ASV prezidenti ir nodzīvojuši vairāk nekā 90 gadus. Džeralds Fords un Ronalds Reigans nomira 93 gadu, bet Džons Adamss un Herberts Hūvers – 90 gadu vecumā.

Pie tam visi pašlaik dzīvie Savienoto Valstu vadītāji vai nu jau ir nodzīvojuši ilgāk, nekā vidēji statistiskai amerikāņu vīrietis, vai arī visas pazīmes liecina, ka viņi to izdarīs.

Lai atspēkotu plaši izplatīto priekšstatu, ka darbs prezidenta postenī (un arī citos augstos amatos) negatīvi ietekmē cilvēka mūža ilgumu, S. Oļšanskis salīdzināja ASV prezidentu mūža ilgumu pēc viņu inaugurācijas ar statistikas datiem par vidējo mūža ilgumu konkrētajā laika posmā. Tie valsts vadītāji, kas gājuši bojā atentātu rezultātā, aprēķinos iekļauti netika. (Lai gan tieši atrašanās prezidenta postenī bija tiešais atentātu iemesls, un tātad nāves cēlonis – Diena.lv.)

Kā vēsta laikraksts, T. Oļšanskis ieinteresējies par šo jautājumu, sākoties runām, ka Baraks Obama pēc nokļūšanas Baltajā namā sācis strauji novecot (viņam, piemēram, sākuši strauji sirmot mati).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits