Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Republikāņu alternatīva Obamacare bez veselības apdrošināšanas atstātu vēl 14 miljonus amerikāņu

Ja spēkā stātos Pārstāvju palātas republikāņu virzītais un ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītais likumprojekts, ar kuru plānots aizvietot eksprezidenta Baraka Obamas administrācijas laikā ieviesto veselības aprūpes sistēmas reformu, plašāk pazīstamu ar nosaukumu Obamacare, tad bez veselības apdrošināšanas jau nākamgad paliktu vēl 14 miljoni ASV pilsoņu, aplēsts ASV Kongresa budžeta biroja ziņojumā.

"2018.gadā par 14 miljoniem vairāk amerikāņu nebūs apdrošināti atbilstoši likumprojektam salīdzinājumā ar pašreizējo likumu," pausts budžeta ziņojumā, turklāt neapdrošināto iedzīvotāju ar katru gadu kļūs arvien vairāk. Birojs arī paziņoja, ka republikāņu plāna pieņemšanas gadījumā nākamo desmit gadu laikā valdības tēriņus varētu samazināt par 337 miljardiem dolāru.

Ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz minēto ziņojumu, raksta - ja republikāņu virzītais likumprojekts pārtaptu likumā, bez apdrošināšanas jau nākamgad būtu vēl papildu 14 miljoni cilvēku, bet 2026.gadā šis skaitlis būtu pieaudzis jau līdz 24 miljoniem. Tādējādi 2026.gadā kopējais ASV pilsoņu skaits, kuriem nebūtu veselības apdrošināšanas, sasniegtu 52 miljonus cilvēku salīdzinājumā ar 28 miljoniem, kuriem apdrošināšana nebūtu atbilstoši pašreizējais kārtībai.

Tāpat turpmākajos divos gados par 15 līdz 20% pieaugtu vidējā apdrošināšanas maksa individuālajām apdrošināšanas polisēm.

Jāatgādina, ka Obamacare ieviešana palīdzēja pie veselības apdrošināšanas tikt 20 miljoniem amerikāņu, kuri iepriekš nebija apdrošināti, neļaujot apdrošināšanas kompānijām liegt polisi cilvēkiem ar jau esošām veselības problēmām, kā arī nabadzīgo iedzīvotāju veselības vajadzībām atvēlot miljardiem dolāru.

Republikāņu virzītais likumprojekts publiskots pirms nedēļas un tostarp paredz samazināt valsts lomu veselības aprūpē. Likumprojekts ir apstiprināts jau divās Pārstāvju palātas komisijās, bet pret likumprojektu iebilst ne tikai Demokrātu partijas kongresmeņi, bet arī medicīnas nozares profesionāļi. 

Pēc Budžeta biroja publiskotā ziņojuma likumprojekta apstiprināšanai, iespējams, būs lielāka pretestība Kongresā, taču vienlaikus ziņojumā atzīts, ka republikāņu ieteiktā plāna ietvaros ASV federālais budžeta deficīts mazinātos par 337 miljardiem dolāru laika posmā no 2017. līdz 2026.gadam.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

trusis nejaukais
t
tikai arii neaizmiriisim to, ka ar Obamacare vareeja tikai atslauciities bet paareejiem tas viss mega uuber pasaakums izmaksaaja vairaak par samazinaatu pakalpojumu klaastu.
Riko
R
Radinieki dzīvo ASV un ir strikti pret Obamacare. Tas neprāts man tika pamatots ar vienkāršu un reālu piemēru - Kādēļ man no algas tiek atvilkta summa par pretapaugļošanās tabletēm? Reāls piemērs kā vīrietim pirmspensijas vecumā valsts no algas atvelk naudu, kuru pārsūta kādai, kurai ir nepieciešamība. Tāda kā kolektīvā problēmu risināšana. Bet ko darīt, ja man pietiek ar savām problēmām un tavējas nevajag...? :)
Vārds
V
Obamacare bija totāls FAIL! Ir jādara kaut kas lietas labā. Atkal kaut kāds fake raksts par to, ka ar Trampu viss būs sliktāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits