Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Septiņu cilvēku slepkava ASV atzīts par nespējīgu stāties tiesas priekšā

Korejiešu izcelsmes amerikānis Uans Gohs, kurš aprīlī privātā kristiešu augstskolā ASV Kalifornijas štatā nošāva septiņus cilvēkus, pirmdien atzīts par garīgi slimu un nespējīgu stāties tiesas priekšā, ziņo mediji.

Divi tiesas nozīmēti psihiatri secināja, ka Gohs cieš no paranoīdās šizofrēnijas, atsaucoties uz apsūdzētā advokātu, vēsta laikraksts San Francisco Chronicle. Tiesnese atzina Gohu par nespējīgu stāties tiesas priekšā un lēma, ka viņš ievietojams attiecīgā iestādē.

3.aprīlī Gohs ieradās privātajā universitātē Oikos Oklendā, kur nošāva septiņus cilvēkus un vēl trīs ievainoja. Viņu bija sadusmojis skolas atteikums atmaksāt mācību maksu. Nespējot atrast skolas administrāciju, viņš atklāja uguni pret skolā nejauši satiktiem cilvēkiem. Pēc šaušanas Gohs no notikuma vietas aizbēga, bet vēlāk atzinās kāda pārtikas preču veikala apsargam, ka nošāvis vairākus cilvēkus, liecina lietas materiāli.

Gohs, kurš saskaņā ar amatpersonu teikto brīvprātīgi pameta skolu 2011.gada novembrī, arī atzina, ka nolaupījis kādu sievieti, kuru piespiedu kārtā aizvedis uz mācību telpu, kur notikusi apšaude. Tiesā 44 gadus vecais Gohs savu vainu noliedza.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits