Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Šokolādes ražotāji Šveicē satraukti par ASV kontroli

Pasaulē iecienītās Šveices šokolādes ražotāji satraukti par amerikāņu inspekcijām šveiciešu saldumu ražošanas fabrikās. ASV vēlas pārliecināties, ka to importētā šokolāde nerada bioterorisma draudus, taču Šveices uzņēmēji ir satraukti, ka amerikāņiem varētu būt vēl kādi slēpti mērķi, ziņoja The Local.

«Fakts, ka ārvalstu vara iejaucas Šveices uzņēmumos, ir nepiedienīgs,» biznesa žurnālam Die Handelszeitung sacīja Dāniels Blohs no šokolādes ražošanas kompānijas Chocolats Camille Bloch. Taču ASV ir svarīgs tirgus Šveices ražotājiem, tādēļ uzņēmēji spiesti pakļauties amerikāņu prasībām. «Kompānijas ļaus veikt inspekcijas, jo nevēlas pārtraukt tirdzniecību ASV,» piebilda šokolādes ražotāju asociācijas Chocosuisse direktors Francs Šmits.

Jauno normu paredz pērn pieņemtais likums par pārtikas drošības modernizāciju, kurā noteikti pasākumi cīņai pret bioterorismu. ASV Pārtikas un zāļu administrācija (FDA) bažījas, ka importētie pārtikas produkti varētu būt ķīmiski vai pat radioaktīvi saindēti. Plānots, ka FDA inspektori ieradīsies 21 Šveices šokolādes fabrikā un 18 piensaimniecības uzņēmumos.

«Mēs sev vaicājam, kāds gan ir patiesais iemesls šīm inspekcijām,» atzina Šveices piensaimnieku asociācijas Fromarte vadītājs Žaks Žižaks. Viņš neslēpa aizdomas, ka pārbaužu mērķis varētu būt rast kādas tehniskas barjeras savstarpējai tirdzniecībai un importam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits