Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Starpvēlēšanas ASV: Pārskaitot balsis Floridā, atklāj jaunus pārkāpumus

Floridas štatā turpinoties Amerikas Savienoto Valstu Senāta un štata gubernatora vēlēšanās nodoto balsu pārskaitīšanai, atklājas arvien jauni pārkāpumi. Pirmdien konstatēts, ka viesuļvētras dēļ pārvietotajiem vēlētājiem ļauts balsot ar e-pasta starpniecību, tādējādi pārkāpjot štata likumus.

Manatī apgabalā balsu pārskaitīšana bija jāsāk no jauna pēc tam kad bija pabeigta ceturtās daļas balsu skaitīšana, jo kāds procesa gaitā bija aizmirsis nospiest pogu.

Daudz kritizētajā Brouardas apgabalā biļetenu un balsošanas mašīnu apsargāšanai norīkoti papildu likumsargi.

Vienlaikus tiesnesis paziņojis, ka neviens no republikāņiem, kas publiski izteikuši apsūdzības par krāpšanos vēlēšanu procesa gaitā Brouardas apgabalā, kriminālsūdzības nav iesnieguši. Viņu vidū ir arī ASV prezidents Donalds Tramps un Floridas gubernators Riks Skots.

Tiek pārskaitītas balsis, kas nodots cīņā par Floridas vietu ASV Senātā starp Skotu un viņa demokrātu sāncensi pašreizējo senatoru Bilu Nelsonu. Gubernatora vēlēšanās republikānis Rons DeSantiss šobrīd apsteidz Endrū Gilamu.

ASV starpvēlēšanās 6. novembrī demokrātiem izdevās atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu, taču republikāņi saglabāja kontroli pār Senātu.

Vēl nav nosaukti Senāta vēlēšanu uzvarētāji Floridā, kur varasiestādes veic balsu pārskaitīšanu, un Misisipi, kur gaidāma vēlēšanu otrā kārta.

Top komentāri

reptilis
r
ASV vēlēšanās notiek masveida vēlēšanu falsifikācija no demokrātu puses - vēlēšanās tiek iesaistīti nelegālie migranti...tiek viltoti vēlēšanu biļeteni...u.t.t. skumji,bet ASV pakāpeniski pārvērtīsies par parastu Dienvidamerikas valsti:((((...virziens ir iezīmēts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits