Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Bērnu nošķiršana no vecākiem faktiski ir tas pats, kas spīdzināšana, vēsta uzraksts uz kāda protestētāju plakāta

Tiesneša lēmums: ASV 30 dienu laikā jānodrošina uz robežas nošķirto ģimeņu apvienošanos

ASV Imigrācijas dienesta darbinieki vairs nevarēs uz ASV-Meksikas robežas nošķirt nelegālo imigrantu bērnus no viņu vecākiem, bet līdz šim nelegāli nošķirto ģimeņu apvienošanai jānotiek tuvāko 30 dienu laikā, federālais tiesnesis Deina Seibrovs. Ar šo pagaidu lēmumu tiesnesis nāca klajā pēc tam, kad Amerikas Pilsonisko brīvību savienība iesniedza tiesā prasību imigrantu ģimeņu nošķiršanas lietā, vēsta ziņu aģentūras Reuters un AFP.

Seibrovs ASV atbildīgajiem dienestiem devis 30 dienas laika nodrošināt līdz šim imigrantu aizturēšanas centros nošķirto ģimeņu atkalapvienošanu, tādējādi viešot zināmu skaidrību par termiņu, kad nošķirtie bērni atkal varēs satikt vecākus. 

Vēl naskāk ASV imigrācijas jomas darbiniekiem būs jārīkojas gadījumos, kad runa ir par bērniem, kas nav sasnieguši piecu gadu vecumu. Šiem bērniem savi vecāki atkal jāsatiek ne vēlāk kā pēc 14 dienām.

Tāpat vecākiem un bērniem jānodrošina iespēja sazināties telefoniski ne vēlāk kā 10 dienu laikā.

Seibrova pagaidu lēmums liedz nošķirt nelegālo imigrantu vecākus no bērniem, par izņēmuma gadījumiem nosakot situācijas, kad vecāki objektīvu apstākļu dēļ nav spējīgi parūpēties par bērnu vai arī to negrib darīt. 

Jau ziņots, ka uz ASV robežas ar Meksiku no saviem vecākiem tika nošķirti vairāk nekā 2300 imigrantu bērni pēc tam, kad Trampa administrācija maija beigās ieviesa stingrāku robežkontroli, kas paredzēja tiesāt visus pieaugušos, kas robežu šķērsos nelegāli, nesaudzējot arī ģimenes, kas ceļo kopā ar mazgadīgiem bērniem. Pašlaik par ģimeņu nošķiršanas praksi pret Tramap administrāciju tiesā vērsušies 17 štati.

Jau vēstīts, ka plašu sabiedrības uzmanību ģimeņu nošķiršanas tematam pievērsa fotoreportāža no kādas nošķirto bērnu izmitināšanas vietas Teksasā, kas izvietota pamestā noliktavā. Plašsaziņas līdzekļos redzētā fotogrāfija ar kādu divus gadus vecu meitenīti, kura pārbijusies stāv un skatās uz apkārt esošajiem pieaugušajiem, kādam pārim no Kalifornijas arī deva iedvesmu sākt ziedojumu kampaņu, kuras rezultātā savāktie līdzekļi izlietojami nošķirto ģimeņu apvienošanai. Vien dažu dienu laikā kampaņa guva necerēti lielu atsaucību, piesaistot šim mērķim miljoniem ASV dolāru.

Top komentāri

bet
b
Neviens tiesas spriedums nespēs apvienot tās ģimenes, ko ir "nošķīruši" imigrantu terorakti.
Tiesnesis Bremze
T
Gulēja 20+ gadus. Labi, ka Tramps pamodināja. https://www.hrw.org/news/2016/04/25/us-20-years-immigrant-abuses
internacional
i
labs lēmums: lai dzivo biedru Sorosa-Stalina-Lenins lielas internacionalas pasaules migracijas idejas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits