Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tilersons: ASV varētu neizstāties no Parīzes klimata vienošanās

ASV pie atbilstošiem nosacījumiem varētu arī turpmāk būt Parīzes klimata vienošanās dalībvalsts, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons, signalizējot par attieksmes maiņu Trampa administrācijā, kas ar lēmumu pamest vienošanos sadusmojusi sabiedrotos.

Prezidents Donalds Tramps vēlas strādāt kopā ar Parīzes pakta partneriem, ja ASV varētu panākt nosacījumus, kas ir godīgi un līdzsvaroti attiecībā uz amerikāņiem, telekanālam CBS sacīja valsts sekretārs.

Vaicāts, vai ASV varētu arī turpmāk būt vienošanās dalībniece, Tilersons atbildēja: "Tā es uzskatu, ja būtu atbilstoši nosacījumi."

Baltais nams vēl sestdien uzstāja, ka ASV izstāsies no Parīzes klimata vienošanās, ja tās nosacījumi nekļūs labvēlīgāki šai valstij.

Jau ziņots, ka Tramps 1.jūnijā paziņoja par ASV izstāšanos no ANO Parīzes klimata vienošanās.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās paredz samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešus, lai nodrošinātu, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

Top komentāri

hmm
h
Rakstot par klimata vienošanos, žurnālisti nekad nepiemin summas, kas būtu jāmaksā rietumvalstu nodokļu maksātājiem, lai palīdzētu trešās pasaules valstīm (bieži vien diktatoriem) radīt sev jaunu rūpniecību, kas pēc tam padarīs rietumvalstu nodokļu maksātājus par bezdarbniekiem. Ja visi šie skaitļi būtu minēti, tad amerikāņu iebildumi pret klimata vienošanos vairs neizskatītos tik dīvaini.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits