Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Trampa padomnieks apliecina ekonomisko un aizsardzības saišu saglabāšanu ar Lietuvu

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs saņēmis apliecinājumu no ASV jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieka Maikla Flinna, ka ASV ar Lietuvu saglabās spēcīgas ekonomikas un aizsardzības saites.

Linkevičs piektdien ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka Flinns telefona sarunā viņam apliecinājis, ka "ASV attiecības ar Lietuvu tirdzniecības, ekonomikas un drošības jomās paliks tikpat spēcīgas, kādas ir pašlaik".

Ministrs norādīja, ka ir apsveicis Flinnu ar veiksmīgu vēlēšanu kampaņu, bet Flinns viņam lūdzis nodot Lietuvas līderiem Trampa sveicienus.

Trampa nacionālās drošības padomnieka izvēle Lietuvā un citās valstīs raisīja bažas par Flinna saistību ar Kremli. Atvaļinātais ģenerālis pērn apmeklēja Krievijas valsts propagandas kanāla RT galā pasākumu Maskavā, kur sēdēja līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Priekšvēlēšanu laikā Tramps paziņoja, ka, kļūstot par prezidentu, izvērtēs, vai ASV sabiedrotie NATO ir izpildījuši savas saistības, un tikai tad lems, vai palīdzēt šo sabiedroto aizsardzībai, izpildot NATO 5.pantu, kas Austrumeiropas valstīs tiek uzskatīts par drošības garantu.

Linkevičs sarunā ar Flinnu uzsvēris, ka Lietuva pēdējo gadu laikā strauji ir palielinājusi aizsardzības izdevumus. NATO saistības paredz, ka alianses valstīm aizsardzībai ir jāatvēl 2% no iekšzemes kopprodukta.

"Es teicu, ka mēs saprotam savu atbildību. Es viņam teicu, ka mūsu aizsardzības izdevumu pieaugums pašlaik ir straujākais NATO dalībvalstu vidū. Es viņam atgādināju, ka vadījām provinces atjaunošanas vienību Afganistānā un tagad iesaistāmies cīņā pret tā dēvēto Islāma valsti," norādīja Lietuvas ārlietu ministrs.

"Nākotnē ASV nevajadzētu šaubīties, ka esam uzticams sabiedrotais. Jutu draudzīgu un konstruktīvu gaisotni. Mēs vienojāmies sazināties arī turpmāk," sacīja Linkevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits