Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps: ASV un Meksika panāk vienošanos par migrāciju, tarifu noteikšana atlikta

ASV prezidents Donalds Tramps piektdienas vakarā paziņoja, ka ASV un Meksika ir panākušas vienošanos par migrāciju, tāpēc ASV muitas tarifu noteikšana Meksikas preču importam ir "atlikta uz nenoteiktu laiku".

 

"Es ar prieku jūs informēju, ka Amerikas Savienotās Valstis ir panākušas parakstītu vienošanos ar Meksiku. ASV tarifu noteikšana pret Meksiku, kuru bija paredzēts īstenot pirmdien, līdz ar to tiek atlikta uz nenoteiktu laiku," Tramps paziņoja tviterī.

"Meksika savukārt ir piekritusi veikt stingrus pasākumus, lai ierobežotu Migrācijas uzplūdu caur Meksiku uz mūsu Dienvidu Robežu. Tas tiek darīts, lai lielā mērā samazinātu vai likvidētu Nelegālo Imigrāciju no Meksikas puses uz Savienotajām Valstīm," tvītoja Tramps.

Tramps nāca klajā ar šo paziņojumu, beidzoties trīs dienas ilgām sarunām starp abām valstīm ASV Valsts departamentā, kurās Vašingtona pieprasīja skarbu vēršanos pret Centrālamerikas migrantiem un vienošanos pieņemt viņu patvēruma lūgumus Meksikas teritorijā.

Tramps bija plānojis no 10.jūnija noteikt visam Meksikas preču importam 5% muitas tarifu, kā arī nākamo mēnešu laikā to pakāpeniski palielināt, līdz tas oktobrī sasniegtu 25%. Šis tarifs smagi ietekmētu Meksikas ekonomiku, jo 80% no visa Meksikas eksporta ir uz ASV.

"Tarifu piemērošana no ASV puses pirmdien nenotiks. Pateicoties visiem cilvēkiem, kas ir mūs atbalstījuši, parādot Meksikas diženumu," tviterī ierakstīja Meksikas ārlietu ministrs Marselo Ebrards.

 

Top komentāri

jautājums
j
Orbāns prot apturēt imigrāciju. Salvīni prot apturēt imigrāciju. Tramps prot apturēt imigrāciju. Kāpēc citi neprot?
ļuļa
ļ
redz cik vienkārši apturēt nelegālo imigrāciju. ekonomiskās sankcijas iedarbojas zibenīgi. ja eiropa tāpat rīkotos ar āfrikas valstīm, kuras ne tikai ļauj migrantiem izbraukt, bet vēl neņem viņus atpakaļ, tad problēma būtu atrisināta.
trusis nejaukais
t
patiik cik aatri Tramps risina lietas. atceramies Obamas laikus kad visi saldi duseeja jo nekas vairaak par darbiibas imitaaciju un plaanu taisiishanu nenotika (uz shii iemidzinoshaa fona tikmeer tika politizeeti specdienesti kas slepus ar pretlikumiigaam metodeem nodroshinaaja shii rezhiima turpinaashanos bet tas ir cits staasts). Denokraati tikai to vien dara kaa censhas blokjeet jebkuru Tarma riiciibu un tomeer vinjsh atrod risinaajumu. Apsveicam prezidentu Trampu ar kaarteeju uzvaru!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits