Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps atbalsta stingrāku šaujamieroču tirdzniecības kontroli

ASV prezidents Donalds Tramps pēc apšaudes vidusskolā Floridā paudis atbalstu stingrākai šaujamieroču pircēju pārbaudīšanai, pirmdien paziņojis Baltais nams.

Debates par stingrākiem šaujamieroču iegādes noteikumiem ASV uzvirmojušas pēc tam, kad 19 gadus vecs jaunietis sarīkoja apšaudi savā bijušajā skolā Floridas štatā, nogalinot 17 cilvēkus.

Tramps piektdien apspriedās ar senatoriem par demokrātu un republikāņu kopīgi izstrādātu likumprojektu, kurā paredzēts uzlabot potenciālo šaujamieroču pircēju pārbaudi, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

"Lai arī apspriešana turpinās un izmaiņas tiek apsvērtas, prezidents atbalsta centienus uzlabot federālo pārbaužu sistēmu," viņa norādīja.

19 gadus vecais Nikolass Kruss ir atzinies, ka trešdien iegāja skolas ēkā un atklāja uguni no pusautomātiskās šautenes.

Viņš varēja iegādāties šautenes likumīgi, lai arī pirms tam bija saņēmis garīgās veselības speciālistu palīdzību, ziņojuši ASV mediji.

Apšaudē izdzīvojušie skolēni aicinājuši Vašingtonā un citviet ASV martā rīkot mītiņus ar prasībām padarīt stingrākus ieroču kontroles likumus.

ASV reģistrēts viens no attīstītajās valstīs augstākajiem ar šaujamieročiem saistītu nāves gadījumu līmeņiem, liecina Pasaules Veselības organizācijas dati.

Pēc masu apšaudēm ASV parasti pieaug aicinājumi pastiprināt ieroču kontroli, tomēr daudzi republikāņi pret to iebilst, paužot bažas, ka tas varētu apdraudēt ASV konstitūcijas otro labojumu, kas paredz tiesības uz šaujamieroču nēsāšanu un glabāšanu.

 

Top komentāri

>:-)
&
Bandīti un psihopāti nokaunējās un nosarka , nepirks vairs :D
Trollis JT
T
Ir vēl viens apstāklis, kam nevar nepievērst uzmanību... amīšiem ir kaudzēm ieroču, ļoti daudz personīgo ieroču... . Kad pēdējo reizi ir dzirdēts, ka ierindas pilsonis būtu izmantojis savu ieroci, lai ar mērķtiecīgu bliezienu apturētu kārtējo satrakojušos masu šāvēju? So, kāpēc bieži daudzinātais pašaizsardzības princips nestrādā?
Cik nepolitkorekti!
C
Apspieds trakos? https://www.youtube.com/watch?v=TYzVta0uKec
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits