Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tramps izvirza finanšu un tirdzniecības ministrus

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien izvirzījis bijušos investīciju baņķierus Stīvenu Mnučinu un Vilburu Rosu finanšu un tirdzniecības ministra amatiem.

53 gadus vecais Mnučins ir pieredzējis Volstrītas finansists, bet bez jebkādas valdības darba pieredzes. Tramps maijā izraudzījās viņu par savas vēlēšanu kampaņas finanšu direktoru.

Pēc Jeila Universitātes beigšanas 1985.gadā Mnučins 17 gadus strādāja investīciju bankā Goldman Sachs, kur uzkrāja savu kapitālu līdz aiziešanai no tās 2002.gadā.

Viņš neilgu laiku strādāja Džordža Sorosa vadītā hedžfondā Soros Fund Management, bet vēlāk nodibināja savu investīciju firmu Dune Capital Management.

"Es saprotu, kas jādara, lai sakārtotu ekonomiku," paziņoja Mnučins, paužot gatavību palīdzēt Trampam īstenot drosmīgu ekonomisko politiku, kas "radīs labi apmaksātas darbavietas un aizstāvēs amerikāņus strādniekus".

Ross, kurš ieņems tirdzniecības ministra amatu, paziņoja, ka gatavs ciešai sadarbībai ar Mnučinu ekonomisko programmu īstenošanai, lai varētu tikt realizēta jaunievēlētā prezidenta stratēģija ekonomiskās izaugsmes paātrināšanai.

78 gadus vecais Ross pazīstams kā "bankrotu karalis", uzpērkot bankrotējušas vai finanšu grūtībās nonākušas firmas. Kopš 2000.gada viņa privātkapitāla firma WL Ross & Co. ir investējusi vairāk nekā 178 kompānijās.

Žurnāls Forbes Rosa bagātību novērtējis ar apmēram 3 miljardiem ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits