Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Tas, ka sarunā klāt nebija arī amerikāņu tulks, ir nacionālās drošības protokolu pārkāpums, uzskata eksperti

Tramps neformālajā sarunā ar Putinu pilnībā paļāvies uz Krievijas tulku

ASV prezidentam Donaldam Trampam pārmet nacionālās drošības protokolu pārkāpšanu sarunas ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu laikā. Proti, neformālā sarunā, kas notika pirms abu līderu oficiālas tikšanās G20 valstu vadītāju sanāksmē Hamburgā, Trampam līdzi nav bijis savs tulks, tāpēc ASV valsts vadītājs sarunā pilnībā paļāvies uz Putina tulka pakalpojumiem, vēsta ārvalstu mediji.

Demokrātu senators Kriss Kūns TV intervijā raidorganizācijai CNN atklāja, ka par tikšanos informēts avots viņam pastāstījis, ka Tramps devies pie Putina bez sava tulka un visnotaļ ilgi runājis ar Krievijas prezidentu.

"Ne tikai Tramps piecēlās un devās pie Putina, lai parunātos, bet saruna bija arī ļoti ilga, kā tas nebija ar citu valstu vadītājiem, turklāt Trampam nebija līdzi amerikāņu tulks. Viņš pilnībā paļāvās uz Putina tulku, lai saprastu, par ko ir saruna," izteicās senators, norādot, ka šāda rīcība ir nacionālās drošības pamatprincipu neievērošana.

Uz žurnālista jautājumu, vai senatoram ir informācija par to, kāds bija sarunas saturs - vai tā bija vienkārša, sociāla papļāpāšana, vai nopietnāka saruna -, Kūns atbildēja: "Kā lai mēs to zinām? Tieši tur jau tā lieta." 

Pirmais par otru sarunu Trampa un Putina starpā ziņoja Starptautiskās konsultantu kompānijas Eurasia Group prezidents Īens Bremers, kurš arī norādīja, ka Trampa tulks sarunā nepiedalījās. Bremers arī uzsvēra, ka šāda rīcība pārkāpj drošības protokolus, taču to Tramps, iespējams, nav zinājis, vēsta Independent.

Pēc ziņām par otru tikšanos Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apgalvoja, ka sarunas laikā Tramps pieņēmis Putina apliecinājumu, ka Krievija neesot iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās. Baltais nams šādu informāciju noliedza. ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons gan atzina, ka Tramps Putinam esot ieminējies par Maskavas radītajiem kiberdraudiem un to, ka tas ir drauds demokrātijai.

Pēc tam, kad medijos bija nonākušas ziņas par to, ka saruna ar Putinu notikusi iepriekš neplānoti un ārpuskārtas, Tramps sev ierastajā manierē vietnē Twitter paziņoja, ka "viltus ziņu stāsts par slepenajām pusdienām kopā ar Putinu ir "slimīgs". Visus G20 līderus un viņu laulātos uzaicināja Vācijas kanclere. Prese par to zināja!" 

Jau vēstīts, ka ASV prezidentam Donaldam Trampam bijusi vēl viena saruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu šomēnes Vācijā notikušajā G20 samitā. Par šo sarunu līdz šim nebija ziņots, otrdien pavēstīja Baltā nama preses sekretārs. 
 

 

Top komentāri

Vilks
V
"...sarunas laikā Tramps pieņēmis Putina apliecinājumu, ka Krievija neesot iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās" Tas apmēram kā Ušakovs pieņemtu Kremļa apliecinājumu, ka Kremlis nav finansējis Saskaņas centra vēlēšanu kampaņu :)
cnn?
c
ha ha ha
melnais humors
m
Pieļauju, ka Tramps uzskatīja, ka amerikāņu tulkam viņš nevar uzticēties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits