Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tramps negaidīti ierodas republikāņu konventā; viņa sievai pārmet runas plaģiēšanu

Republikāņu kandidāts ASV prezidenta vēlēšanām Donalds Tramps pēc pirmdien piedzīvotās pretestības savai kandidatūrai negaidīti ieradās partijas konventā Klīvlendā, Ohaio štatā, iepazīstinot delegātus arī ar savu sievu Melāniju.

Tramps lauza tradīciju un ieradās konventā pirms oficiālā partijas kandidāta nominācijas paziņošanas, iepazīstinot delegātus ar Melāniju, kura ir dzimusi Slovēnijā.

"Mēs uzvarēsim pārliecinoši," viņš paziņoja. "Dāmas un kungi, man ir tas gods stādīt priekšā nākamo Savienoto Valstu pirmo lēdiju," viņš piebilda, norādot uz savu sievu.

"Donalds ir un vienmēr ir bijis brīnišķīgs līderis," uzsvēra 46 gadus vecā Melānija Trampa. "Tagad viņš strādās jūsu labā," viņa piebilda.

"Donalds plāno pārstāvēt visus cilvēkus, ne tikai dažus cilvēkus. Tas iekļauj kristiešus un ebrejus, un musulmaņus. Tas iekļauj spāņu izcelsmes un afroamerikāņus," paziņoja bijusī modele.

Viņas uzstāšanos tomēr ir aizēnojis plaģiātisma skandāls. Trampas runas fragmenti uzkrītoši atgādināja pašreizējās pirmās lēdijas Mišelas Obamas 2008.gada demokrātu konventā teikto.

Trampa komunikācijas padomnieks Džeisons Millers atzina, ka Trampa komanda "dažos gadījumos iekļāva fragmentus, kas atspoguļoja viņas pašas domas".

70 gadus vecā kandidāta komanda nākamajās dienās uz konventu nosūtīs arī viņa dēlu un meitas.

Tramps uzstājās tikai pāris stundas pēc tam, kad Trampam opozīcijā esoši delegāti skaļi pauda sašutumu par partijas izvēli.

"Mums ir tiesības tikt uzklausītiem, tas ir tautas konvents," pauda delegāte no Virdžīnijas štata Diāna Šora, kamēr Trampu atbalstošie delegāti centās apklusināt partijas dumpiniekus, saucot "kauns".

Trampa atbalstītāji uzskata, ka delegātiem ir jāpauž tautas griba, ņemot vērā, ka nekustamo īpašumu magnāts uzvarēja partijas priekšvēlēšanās, saņemot 13 miljonus republikāņu balsu, kas ir republikāņu priekšvēlēšanu rekords.

Pirms konventa viņš centās nomierināt konservatīvos kritiķus un saliedēt partiju, par savu viceprezidenta amata kandidātu nosaucot Indiānas štata gubernatoru Maiku Pensu.

Tomēr daudzi ievērojami republikāņi ir izvēlējušies neapmeklēt konventu. To vidū ir visa Bušu ģimene, Republikāņu partijas kandidāts 2012.gada prezidenta vēlēšanās Mits Romnijs un viens no šī gada nominācijas pretendentiem Džons Keisiks, kurš ir Ohaio gubernators.

Konvents ilgs līdz 21.jūlijam, un tajā piedalīsies vairāk nekā 2000 delegātu.

Prezidenta vēlēšanās Trampa sāncense būs Demokrātu partijas kandidāte - bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits