Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tusks un Junkers apsveikumā Trampam uzsvēruši nepieciešamību stiprināt transatlantiskās attiecības

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers trešdien apsveikuši ASV Republikāņu partijas kandidātu Donaldu Trampu ar uzvaru Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās un uzsvēruši nepieciešamību stiprināt transatlantiskās attiecības, liecina Eiropadomes mājaslapā publiskotā informācija.

Eiropas Savienības (ES) līderi vēstulē Trampam apsveikuši viņu ar ievēlēšanu par 45.Savienoto Valstu prezidentu un atgādinājuši, ka ES un ASV stratēģiskās partnerattiecības ir balstītas kopīgās vērtībās, kas godā brīvību, cilvēktiesības, demokrātiju un ticību tirgus ekonomikai.

"Gadu gaitā Eiropas Savienība un Savienotās Valstis ir sadarbojušās, lai nodrošinātu mieru un pārticību mūsu pilsoņiem un cilvēkiem visā pasaulē," teikts apsveikuma vēstulē.

Tusks un Junkers uzsvēruši nepieciešamību stiprināt transatlantiskās attiecības, norādot, ka pašreiz tas ir svarīgāk nekā jebkad agrāk.

ES līderi pauduši pārliecību, ka tikai kopā ASV un ES var gūt panākumus cīņā pret tādām problēmām kā "Islāma valsts", draudi Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, klimata pārmaiņas un migrācija.

"Par laimi, ES un ASV stratēģiskās partnerattiecības ir plašas un dziļas," norādījuši ES līderi, kā labus sadarbības piemērus minot centienus vairot drošību enerģētikas jomā, sadarbību, stājoties pretī draudiem drošībai Eiropas austrumos un dienvidos, un visbeidzot - sarunas par ES un Kanādas brīvās tirdzniecības līgumu (CETA).

Junkera un Tuska vēstulē teikts, ka arī turpmāk jāgādā par to, lai šīs attiecības būtu spēcīgas un izturīgas.

"Mums vajadzētu nostiprināt tiltus, ko esam uzcēluši pār Atlantijas okeānu. Eiropieši tic, ka Amerika, kuras demokrātijas ideāli vienmēr bijuši cerības bāka visā pasaulē, turpinās ieguldīt partnerattiecībās ar draugiem un sabiedrotajiem," teikts vēstulē, kurā Tramps uzaicināts pēc iespējas drīz apmeklēt Eiropu un piedalīties ES un ASV samitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits