Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tuvojoties orkānam Irēna, ASV evakuē simtiem tūkstošus cilvēku

Tuvojoties orkānam Irēna, Amerikas Savienoto Valstu Atlantijas okeāna piekrastē tiek evakuēti simtiem tūkstoši cilvēku, un sestdien pārtrauks darbu Ņujorkas sabiedriskā transporta sistēma.

Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs devis rīkojumu obligāti evakuēt apmēram 250 000 cilvēku no zemu esošām pilsētas vietām, kuras var apdraudēt plūdi. Tā ir pirmā obligātā evakuācija Ņujorkas pilsētas vēsturē.

Sestdien no pulksten 12 (19 pēc Latvijas laika) sāks pārtraukt darbu Ņujorkas sabiedriskā transporta sistēma - metro, autobusi un pilsētas dzelzceļš. Īpašas bažas ir par to, ka varētu applūst metro tuneļi.

ASV austrumu piekrastē paredzēts atcelt simtiem avioreisu.

Ņujorkas Brodvejā nedēļas nogalē ir atceltas visas izrādes, pilsētā atcelti arī citi izklaides un sporta pasākumi.

ASV prezidents Baraks Obama, kuram sestdien bija paredzēts atgriezties Vašingtonā no atpūtas Masačūsetsas štata Martasvinjārdā, atgriezās galvaspilsētā jau piektdienas vakarā.

Ņūdžersijas štatā dots rīkojums evakuēties 750 000 cilvēku. Simtiem tūkstoši cilvēku ASV austrumu piekrastē evakuējas brīvprātīgi.

Otrās kategorijas orkāns Irēna, kurš pašlaik atrodas virs Atlantijas okeāna un kura vēju ātrums sasniedz 45 metrus sekundē, ASV apdraud teritoriju ar 65 miljoniem iedzīvotāju, kurā ir arī Ņujorka, Vašingtona un Bostona. Paredzams, ka orkāns ASV sasniegs sestdien Ziemeļkarolīnas štatā.

Eksperti lēš, ka orkāns varētu nodarīt postījumus 12 miljardu ASV dolāru (sešu miljardu latu) vērtībā.

Irēna  ir devītā tropiskā vētra un pirmais orkāns šīgada Atlantijas orkānu sezonā, kas ilgst no 1.jūnija līdz 20.novembrim. Pirmās vārdā nosauktās vētras šīgada sezonā bija "Arlēna" ("Arlene"), "Brets" ("Bret"), "Sindija" ("Cindy"), "Dons" ("Don"), "Emīlija" ("Emily"), "Frenklins" ("Franklin"), "Gerta" ("Gert") un "Hārvijs" ("Harvey").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits