Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ziemeļkoreja gatava sadarboties ar ASV

Ziemeļkoreja piektdien paziņoja, ka ir gatava vienoties ar jebkuru jaunu ASV institūciju, kas tiks izveidota pēc Baraka Obamas ievēlēšanu par šīs valsts prezidentu, par komunistiskās valsts kodolieroču programmas pārtraukšanu.

"Mēs esam vienojušies ar vairākām ASV institūcijām, tostarp tām, kas veidoja dialogu ar mums un centās mūs izolēt un kontrolēt," sacīja Phenjanas pārstāvis Ri Guns. Viņš piektdien Ņujorkā tikās ar ASV īpašo sūtni sarunās ar Ziemeļkoreju Suņ Kimu. "Vienalga, kura ASV institūcija spers soli pretīm, mēs esam gatavi vienoties par tās politiku attiecībā pret Phenjanu. Mēs piekritīsim viedokļu apmaiņai par to, kas mums ir jādara," viņš piebilda.

Iepriekš, pēc tikšanās ar ASV Valsts sekretāra padomnieku Kristoferu Hilu, Ri sacīja, ka Ziemeļkoreja ir gatava dialogam, ja arī amerikāņi ir gatavi dialogam. "Ja viņi ir par izolāciju, tad mēs būsim pret to," viņa teikto ci'te aģentūra AP.

Ņujorkās notikušajās sarunās ASV un Ziemeļkorejas diplomāti diskutēja par nākamajiem soļiem, kas jāveic Phenjanai, lai tā izpildītu solījumus par savas kodolprogrammas pārtraukšanu. ASV prezidens Džordžs V.Bušs 11.oktobrī izņēma Ziemeļkoreju no teroristu atbalstītāju saraksta pēc tam, kad šī valsts kļuva pielaidīgāka jautājumā par kodolinspekciju.

ASV pārstāvis Kims sacīja, ka tikšanās bijusi "konstruktīva, detalizēta un sadarbība norisināsies arī nākotnē."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits