Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baltijas valstu prezidenti atbalsta starptautiska tribunāla veidošanu Krievijas atbildības par karu Ukrainā vērtēšanai

Ir jāveido starptautisks tribunāls, lai vērtētu Krievijas atbildību par tās īstenoto karu Ukrainā, pirmdien tiekoties Rīgā, apliecināja Baltijas valstu prezidenti.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Valsts prezidenta preses dienestā, prezidentu tikšanās laikā viens no sarunu tematiem bija Krievijas agresiju pret Ukrainu un tas, kā turpināt un palielināt palīdzību Ukrainai.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pēc tikšanās žurnālistiem sacīja, ka ir uzstājīgi jāpieprasa Krievijai izvest visus karaspēkus no Ukrainas un apņemties maksāt reparācijas. "Mums ir jāsauc Krievija pie atbildības par pastrādātajām šausmām un kara noziegumiem. Uzbrūkot Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai, Krievija mēģina radīt haosu, apjukumu Ukrainā, ievainot iedzīvotājus un turpināt radīt bēgļu plūsmas," pauda Nausēda.

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, tiekoties ar Lietuvas prezidentu Nausēdu un Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, pateicās kolēģiem par to, ka, daudzkārt tiekoties dažādos forumos, viņiem vienmēr ir bijis vienots, saskaņots viedoklis gan par Baltijas jautājumiem, gan arī par Eiropas un globālās drošības jautājumiem.

Latvijas Valsts prezidents apliecināja, ka Baltijas valstu pirmās personas tikšanās laikā pārrunājušas jautājumu par iespējamo starptautisko tribunālu, kas izskatītu Krievijas agresīvo karu pret Ukrainu. "Mēs esam vienisprātis, ka tāda tribunāla izveidošana ir nepieciešama," atzina Levits.

Tikšanās laikā pārrunāti arī drošības izaicinājumi. "Galvenais ir tas, ka mēs esam vienoti NATO ietvarā. Mēs pārrunājām to, kā NATO šeit turpmāk darbosies, kā palielinās savu klātbūtni Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Arī to, kas mums pašiem jādara, lai uzlabotu drošības situāciju," norādīja Levits.

Viņš atgādināja, ka pēc NATO samita Madridē ir pieņemts lēmums būvēt jaunu poligonu. Tas ir ļoti nozīmīgs uzdevums, lai varētu uzņemt brigādes lieluma NATO kaujas grupu, kas arī tuvākajos gados notiks.

Tāpat tikšanās laikā prezidenti diskutējuši par to, kādas perspektīvas Ukrainai varētu būt Eiropas Savienībā un vēlāk arī NATO. "Mēs esam pārliecināti, ka Rietumi kopumā atbalsta Ukrainu, un mēs, trīs Baltijas valstis, esam šī atbalsta priekšgalā," akcentēja Levits.

Kā ziņots, pirmdien Rīgā notika Baltijas valstu prezidentu tikšanās. Pēc preses konferences vakarā prezidenti devās uz Āgenskalnu, lai piedalītos simboliskā sveču liešanas darbnīcā Ukrainas frontes vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits