Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Baltkrievija kategoriski iebilst pret NATO kontingentiem Baltijas valstīs

Baltkrievija kategoriski iebilst pret NATO militāro kontingentu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā, intervijā spāņu laikrakstam El Pais paziņojis Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs.

"Jaunu militāro kontingentu izvietošana neveicinās stabilitāti un drošību šajā reģionā, un tāpēc mēs esam kategoriski pret NATO kontingentu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Tas liek pretējai pusei veikt pretpasākumus un izraisa bruņošanās sacensību, gluži kā Aukstā kara laikā," otrdien publicētajā intervijā izteicies Makejs.

Viņš komentējis arī iespējamo Krievijas militārās bāzes izveidošanu Baltkrievijā.

"Jaunai ārvalstu militārai bāzei Baltkrievijā nav jēgas, jo modernie ieroči dod Krievijai iespēju tikpat ātri reaģēt no savas teritorijas. Mēs nevēlamies kļūt par jaunu nemiera faktoru mūsu reģionā," uzsvēris ministrs.

Pievēršoties gaidāmajiem kopīgajiem Baltkrievijas un Krievijas manevriem Zapad 2017, Makejs norādījis, ka tās esot plānotas militārās mācības, kas tiek rīkotas ik pa diviem gadiem.

"Jānogaida, kamēr tie būs beigušies, lai ikviens varētu redzēt apsūdzību absurduma līmeni. Mūsu kaimiņiem nav jāuztraucas, jo Baltkrievijas teritorija nekad nekļūs par kara vai militāro draudu avotu. Mēs uzaicināsim novērotājus no kaimiņvalstīm, kā arī EDSO un akreditēto vēstniecību pārstāvjus," piebildis ministrs.

 

Top komentāri

Baltkrievelija kategoriski pavēl
B
krievu karaspēka kontingenta izvietošanu Baltijas valstīs. Līdzīgi kā tas notika 40-o gados. TAS Baltkrieveliju ĻOTI apmierinātu.
Lukašenko, ej tu...
L
Tā kā Baltijas valstis nav Baltkrievelijas protektorāts, tad Baltkrievelija mums nenoteiks, cik un kādus spēkus turēt. Mēs arī negatavojamies uzbrukt Baltkrievelijai. Minskas katlu, ja ir tāda vajadzība, spēlējam par vērmahtu uz datora.
Smējējs
S
Jā, jau jā... Krievijas kontingenta izvietošana Krimā, Krievijas militārā klātbūtne Donbasā un iespējamā klātbūtne Baltkrievijā, protams, sekmē mieru, stabilitāti un varas drošību reģionā. :) Lukašenko pa īstam ir nobijies no Krievijas karabāzēm un Krievijas politikas uzspiešanas Baltkrievijai. Tāpēc nāksies vien Baltkrievijai saprast, ka ŠAJĀ situācijā, kad Krievija sāk un nekaunās, Baltijai drošāka ir NATO SIMBOLISKĀ klātbūtne. Militāru apdraudējumu tā nerada, bet palīdz Krievijai izprast - vai vērts lekties pret Rietumiem, izrādot savu varēšanu Baltijā. Pietiek Krievijai mūs mācīt dzīvot! Lai pati parāda, ka prot ražot kaut ko, izņemot bruņojumu! Militāristi-"mierneši" nebeidzamie un melkulīgie - no padomju laika līdz mūsdienām! Ja nebūtu Krievijas agresijas Ukrainā, NATO draudētu bezdarbs un štatu samazinājums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits