Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Igaunija nākamnedēļ ieviesīs pilnīgu muitas kontroli uz robežas ar Krieviju

Igaunija no 8.augusta uz savas robežas ar Krieviju ieviesīs pilnīgu muitas kontroli.

Igaunijas premjerministrs Kristens Mihals ceturtdien paziņoja, ka skaitliski palielinās piegāžu uz Krieviju un kontaktu ar Krieviju skaits.

Mihals uzsvēra, ka Igaunija Eiropā stingri iestājas par to, lai uz Krieviju netiktu izvestas preces, kas tiek izmantotas karam Ukrainā un apdraud Eiropas, arī Igaunijas, drošību.

"Mēģinājumi apiet sankcijas un aizliegto preču pārvadāšana pāri mūsu robežām diemžēl turpinās, tāpat kā turpinās Krievijas sāktais brutālais karš pret Ukrainas valsti un tautu. Piemērojot pilnīgu preču kontroli, mēs varam apgrūtināt sankciju apiešanu un Krievijas iespējas apgādāt savu kara mašīnu," sacīja Mihals.

"Tas nozīmē, ka no 8.augusta sāksies pilnīga muitas kontrole robežkontroles punktos uz Narvas, Koidulas un Luhamā ceļiem, kā arī uz dzelzceļa, izbraucot no Igaunijas," teica Mihals.

Igaunijas valdības ministri ceturtdien iepazīstinās ar Finanšu ministrijas un Iekšlietu ministrijas sagatavoto rīcības plānu, kas paredz pāreju uz pilnīgu muitas kontroli attiecībā uz visiem cilvēkiem un precēm, kas dodas uz Krievijas.

Premjerministrs piebilda, ka par izmaiņām ir informētas pašvaldības, kā arī pārvadātāji un autobusu uzņēmumi.

Salīdzinot ar pārbaudēm, kas balstītas uz risku izvērtējumu, pilnas muitas pārbaudes aizņem vairāk laika, un sagaidāms, ka tādēļ samazināsies robežšķērsošanas gadījumu skaits virzienā no Igaunijas uz Krieviju.

Ceļotājiem muitas pārbaudes ietvers vizuālu profilēšanu un risku izvērtējumu, tādēļ var noteikt personīgo lietu papildu pārbaudi un nepieciešamības gadījumā arī pilnīgu pārbaudi.

Transportlīdzekļiem procedūra paredz autovadītāja iztaujāšanu, bagāžas nodalījuma pārbaudi un atkarībā no risku izvērtējuma arī detalizētāku pārbaudi, cita starpā arī ar rentgenu.

Preču pārvadājumu gadījumā tiks pārbaudīti dokumenti, preces, nepieciešamības gadījumā tiks veikta rentgena pārbaude, bet šaubu gadījumā iespēja arī preču izkraušana, atvēršana un pārskaitīšana.

Kā informēja Igaunijas finanšu ministrs Jirgens Ligi, katrs robežšķērsošanas gadījums nonāks varasiestāžu redzeslokā, tādējādi tiks stiprināta sankciju kontrole.

Ministrs paskaidroja, ka pēdējo gadu laikā pieaugusi sankcijām pakļautu preču plūsma caur Igaunijas teritoriju. Ligi teica, ka preces tiek deklarētas kā uz trešajām valstīm izvedamas, tomēr tādas deklarācijas nav uzticamas un preču plūsma apstājas Krievijā.

Valdība iepriekšējo reizi 4.jūlijā apsprieda iespēju pastiprināt muitas kontroli uz Igaunijas-Krievijas robežas un nolēma pastiprināt sankcijām pakļauto preču aprites uzraudzību.

pievienota 9.-13.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits