Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Lietuvā aizvadītajā nedēļā atbildīgais dienests saņēmis vairākas ziņas par banānos un gaļā atrastām adatām

Latvijas PVD nav saņēmis ziņas par adatām pārtikā, kā tas noticis Lietuvā

Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) līdz šim nav saņēmis ziņojumus par Latvijā pārtikas precēs atrastām adatām, aģentūrai LETA sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere. Jāatgādina, ka Lietuvas PVD oktobrī nedēļas laikā saņēma četrus ziņojumus par pārtikas precēs atrastām adatām, tostarp trijos gadījumos ziņots par adatām banānos, bet vienā gadījumā - par adatu atdzesētā gaļā. "Šobrīd no Latvijas patērētājiem šādas sūdzības saņemtas nav," teica Meistere.

Tāpat viņa norādīja, ka patlaban PVD nav pamata veikt pastiprinātas pārbaudes, taču nevar izslēgt atsevišķu cilvēku ļaunprātīgu rīcību arī Latvijā.

Meistere piebilda, ka arī Lietuvas PVD nav ziņojis, ka būtu aizdomas par piesārņotu produktu iespējamību citu valstu tirgos, taču, ņemot vērā, ka runa ir par konkrētu starptautisku tirdzniecības tīklu, nav šaubu, ka tas paškontroles ietvaros veic pārbaudes.

"Lai gan šobrīd Latvijas patērētājiem nebūtu jāsatraucas, atgādinām, ka uzmanīgiem jābūt vienmēr, tāpēc, ja kādam patērētājam ir gadījies pārtikas produktos atrast adatas vai kādus citus svešķermeņus, aicinām ziņot dienestam, kas veiks pārbaudes," uzsvēra PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja.

Jau ziņots, ka ka pirmais banāns, kurā Lietuvā tika atrasta adata, bija nopirkts tirdzniecības centrā Lidl Šauļos, otrais - Kauņas veikalā Iki un trešais - Marijampoles veikalā Maxima. Šajos veikalos sākta novērošanas kameru ierakstu pārskatīšana. Tirdzniecības centri arī mudināti pastiprināt pārtikas preču kontroli uzglabāšanas un pārdošanas laikā.

Tāpat vēstīts, ka vairākās pasaules valstīs konstatēti gadījumi, kad pārtikas produktos sadurtas metāla adatas. Tostarp Austrālijas pārtikas drošības dienests un policija izmeklē gadījumus, kad cilvēki veikalos iegādājušies zemenes, kurās sadurtas adatas. Aizdomās turētie nav identificēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits