Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuva nolēmusi bloķēt piekļuvi Sputņik portālam

Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) trešdien nolēmusi, ka propagandas medija Sputņik portāls lietuviešu valodā jābloķē saistībā ar autortiesību pārkāpumu, un vērsīsies tiesā, lūdzot noteikt, ka interneta pakalpojumu sniedzējiem ir jābloķē pieeja vietnei Sputniknews.lt.

Šis lēmums pieņemts sakarā ar to, ka portāls bez atļaujas pārpublicējis Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portāla Lrt.lt publikācijas.

Kā komisijas sēdē norādījis tās vadītājs Mants Martišus, Sputņik nav reaģējis uz brīdinājumiem neizmantot svešu saturu. "Tīmekļa vietnes administrācija nedara neko, lai izņemtu nelikumīgi publiskoto saturu, ko aizsargā autortiesības," viņš sacījis.

Komisija konstatējusi, ka Sputņik portālā nelikumīgi publicēti gandrīz 1500 rakstu, pastāstījis LRTK saimniecisko subjektu darbības uzraudzības nodaļas galvenais speciālists Andrjus Katins.

Pēc Martišus teiktā, ja Sputņik novērstu pārkāpumus, tas varētu vērsties pie komisijas un lūgt atjaunot piekļuvi portālam.

LRTK pārstāvji uzsvēruši, ka šis lēmums nav saistīts ar Sputņik izplatīto saturu.

Lietuvas izlūkdienesti pērn brīdināja, ka šis portāls ir viens no Krievijas informācijas politikas instrumentiem Lietuvā, norādot, ka tas cenšas paplašināt Maskavas ietekmi Lietuvas informācijas telpā, izplatīt Rietumiem nelabvēlīgu noskaņojumu un veidot Krievijai labvēlīgu sabiedrisko domu.

 

Top komentāri

jautājums
j
Kas Latvijai liedz izdarīt tāpat?
Lietuva visur PRIEKŠĀ.
L
Nemaz jau nerunājot par to, ka Lietuvā krievu kanāli nekad nav dominējuši, jo atrast Lietuvā kādu, kas runā krieviski, nemaz nav tik viegli. Tā bija PSRS laikos, bet šodien tas ir gandrīz neiespējami. Viņi krievus un krievu valodu burtiski ienīst, un par ko gan okupantus un slepkavas MĪLĒT?
bailēm
b
Nē, tā ir cīņa pret meliem, pret ļaunumu, kas nāk no ļaunuma impērijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits