Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuvā pirmo reizi kopš iestāšanās ES imigrācija pārsniegusi emigrāciju

Maijā Lietuvā imigrācija pirmo reizi kopš valsts iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) pārsniegusi emigrāciju, liecina Statistikas departamenta informācija. Pagājušajā mēnesī no Lietuvas izceļojuši 3084 cilvēki, bet ieceļojuši 3627.

"Maijā pirmo reizi kopš 2004. gada mums ir pozitīva bilance - iebraukušo ir vairāk nekā izbraukušo. Grūti pateikt, vai tā būs stabila tendence, bet vismaz zināmu optimismu tas vieš," atzinis Lietuvas valdības kanclera pirmais vietnieks Deivids Matuļonis.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju imigrantu skaits pieaudzis vairāk nekā divas reizes, bet emigrantu skaits samazinājies tikai nedaudz.

Saskaņā ar Statistikas departamenta provizoriskajiem datiem kopumā piecos šā gada mēnešos no Lietuvas emigrējuši 17 398 pastāvīgie iedzīvotāji, bet imigrējuši 15 683, turklāt divas trešdaļas iebraucēju ir lietuviešu reemigranti.

Top komentāri

precizējums
p
"turklāt divas trešdaļas iebraucēju ir lietuviešu reemigranti". Vārds "repatrianti" ir precīzāks. Reemigrants var būt imigrants, kas vairākas reizes ir emigrējis no vienas valsts uz otru, no otrās uz trešo. Savukārt repatriants ir tas, kam Lietuva ir "patria" jeb dzimtene, proti, tie ir lietuvieši nevis sveštautieši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits