Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvas premjers vēlētājiem: Latvieši mums nav brāļi, bet konkurenti

Latvieši lietuviešiem nav brāļi, bet konkurenti - šādu apgalvojumu, tiekoties ar vēlētājiem, piektdien izteicis Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis, kas maijā gaidāmajās vēlēšanās gatavojas kandidēt uz prezidenta amatu.

Atbildēdams uz vēlētāju jautājumiem Lazdiju rajonā Lietuvas dienvidos, premjers par savām galvenajām prioritātēm ārpolitikā nosaucis stratēģisko partnerību ar Amerikas Savienotajām Valstīm un Poliju, bet skeptiski izteicies par Francijas prezidenta Emanuela Makrona aicinājumu uz vērienīgām reformām Eiropas Savienībā (ES).

Savukārt runājot par attiecībām ar Latviju, Skvernelis paziņojis, ka latvieši lietuviešiem "nav brāļi, bet konkurenti daudzās jomās".

Šis izteikums ir krasā pretstatā cita prezidenta amata pretendenta - Arvīda Juozaiša - paustajai pārliecībai, ka Latvija ir Lietuvai labvēlīgākā kaimiņvalsts, bet Lietuvā šīm kaimiņattiecībām pašlaik netiek pievērsta pienācīga uzmanība, tāpēc attiecībām būtu jākļūst ciešākām. Kā uzskata filozofs, publicists un viens no Lietuvas tautas atmodas kustības Sajūdis dibinātājiem, attiecībās ar Latviju nav pietiekami izmantots arī ekonomiskās sadarbības potenciāls, tai skaitā Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa sniegtās iespējas.

Jaunākā sabiedriskās domas aptauja, ko februāra nogalē pēc portāla Delfi.lt pasūtījuma veikusi socioloģisko pētījumu kompānija Spinter tyrimai, liecina, ka Skvernelis starp prezidenta amata pretendentiem šobrīd ierindojas trešajā vietā - ja prezidenta vēlēšanas notiktu tuvākajā svētdienā, par viņu būtu gatavi balsot 15,3% vēlētāju.

Populārākie pretendenti joprojām ir ekonomists Gitans Nausēda un Seima deputāte, bijusī finanšu ministre Ingrīda Šimonīte, kurus atbalstītu attiecīgi 28,2% un 22,1% vēlētāju.

Juozaitis ar 4,8% atbalstītāju ierindojas ceturtajā vietā.


.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Nesaprotu, par ko diskutēt - leiši pret mums vienmēr izturējušies kā pret garā vājiem. Visa viņu ķīmiskā rūpniecība uzcelta pie Latvijas rietumu robežām. Valdošie ir rietumu vēji. Katastrofas rezultātā visi sūdi no Mažeiķiem, Būtiņģes un Ignalinas var nosmacēt pusi Latvijas. A mēs - braļukas, braļukas un mulsi smaidām....
Vardins
V
Tāds kandidāts ir vienkārši neveiksmīgs diplomāts. Konkurenti vai brāļi attiecībām nav jābūt nepatīkamām.
Dienas ziņu krāšņums
D
Diena ir uzrakstījusi par trešā (15,3%) un ceturtā (4,8%) kandidāta uzskatiem, bet ir aizmirsusi pieminēt pirmā (28,2%) un otrā (22,1%) kandidāta uzskatus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits