Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

2010.gadā savas mājvietas bija spiesti atstāt 44 miljoni cilvēku

To cilvēku skaits, kuri konfliktu dēļ visā pasaulē ir bijuši spiesti pamest savas mājvietas, pieaudzis gandrīz līdz 44 miljoniem, kas ir visaugstākais rādītājs pēdējos desmit gados, pirmdien paziņoja Norvēģijas Bēgļu padome.

Konfliktu dēļ pārvietoto personu skaits savu valstu iekšienē 2010.gadā sasniedza 27,5 miljonus cilvēku, bet vēl 16,2 miljoni aizbēga no dzimtenes, teikts ziņojumā, kas publicēts, atzīmējot Pasaules Bēgļu dienu.

43,7 miljonu cilvēku kopskaitā iekļauti arī civiliedzīvotāji, kuri aizbēguši iepriekšējos gados, bet vēl nav atgriezušies mājās.

Puse no tiem, kuri tiek kvalificēti kā iekšēji pārvietotās personas, koncentrējas piecās valstīs - Kolumbijā, Sudānā, Irākā, Kongo Demokrātiskajā Republikā un Somālijā. 60% bēgļu nāk no palestīniešu teritorijām, Afganistānas, Irākas, Somālijas un Kongo DR, teikts ziņojumā.

"Mēs neredzam pamatu optimismam," teica organizācijas ģenerālsekretāre Elizabete Rasmusona. "Skaits pieaug, un nekas neliecina, ka situācija pavērsīsies uz pretējo pusi," viņa teica Norvēģijas TV2 ziņu kanālam.

Konfliktu dēļ iekšēji pārvietoto personu skaits palielinājās par 400 000 cilvēku salīdzinājumā ar 2009.gadu, bet bēgļu skaits - par 100 000.

Dabas katastrofas, lielākoties ekstremālu laika apstākļu dēļ, 2010.gadā arī izraisīja vairāk nekā 42 miljonu cilvēku pārvietošanu, un šis skaitlis ir 2,5 reizes lielāks par iepriekšējos 12 mēnešos reģistrēto, teikts citā šīs pašas organizācijas ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits