Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

50 000 cilvēku lūdz Putinam atbrīvot valsts nodevībā apsūdzēto daudzbērnu māti

Vairāk nekā 50 000 cilvēku, arī pazīstami rakstnieki un žurnālisti, parakstījuši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam adresētu petīciju, kurā lūgts atbrīvot valsts nodevībā apsūdzēto septiņu bērnu māti Svetlanu Davidovu. 

Smoļenskas apgabala Vjazmas pilsētas iedzīvotāja Davidova tika arestēta 21.janvārī, jo viņa pērn aprīlī zvanījusi uz Ukrainas vēstniecību. Atbilstoši izmeklētāju versijai Davidova brīdinājusi vēstniecības darbiniekus, ka netālu no viņas mājas esošās kara daļas karavīri varētu būtu nosūtīti uz Donbasu. 

Šādu secinājumu viņa izdarījusi pēc tam, kad mikroautobusā bijusi lieciniece kāda karavīra telefonsarunai.

Petīcijas autori ir pārliecināti, ka Davidova, kurai pat nav ārzemju pases, nav "nedz nodoma, nedz iespējas slēpties no izmeklētājiem". 

Sieviete audzināja septiņus bērnus. Viņas jaunākajai meitai ir tikai divi mēneši. 

Vēstules autori uzsver, ka nevēlas apspriest lietas juridiskos apstākļus, bet aicina prezidentu Putinu būt humānam un žēlsirdīgam pret sievieti, kuru mājās gaida septiņi bērni. 

Parakstījušos vidū ir rakstnieka Aleksandra Solžeņicina atraitne Natālija, žurnālisti Leonīds Parfjonovs, Katerina Gordejeva, Dmitrijs Muratovs, Arina Borodina, Vladimirs Pozners, režisors Aleksandrs Zvjagincevs, aktrises Čulpana Hamatova un Lija Ahedžakova, bijusī uzņēmuma "Jukos" juriste Svetlana Bahmina. 

Kritiķi norāda, ka Davidovas arests atgādina padomju represīvā režīma pārmērības un liecina par valdības apņēmību apslāpēt katru neapmierinātības izpausmi. 

Ahedžakova solīja, ka darīs "pilnīgi visu", lai palīdzētu Davidovai. 

Šis notikums "signalizē par neiedomājamu necilvēcību, tas ir 1938.gads," sacīja aktrise, norādot uz paralēlēm ar padomju tirāna Staļina asiņaino represiju kulminācijas laiku. 

Varasiestādes iepriekš tika brīdinājušas, ka Davidovai var tikt atņemtas mātes tiesības. Tomēr otrdien Krievijas bērnu tiesību ombudsmens norādīja, ka Davidovas vīrs rūpējas par bērniem un ka viņiem ir jāpaliek ģimenē. 

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs otrdien apliecināja, ka Putins ir saņēmis petīciju un to izskatīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits