Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Germanwings upuru radiniekiem kompensācijās prasa "zemu sešciparu skaitli"

Luthansa šos izteikumus pašlaik nav komentējusi.
Aviokompānijas Lufthansa piedāvājums tās meitaskompānijas Germanwings katastrofā bojāgājušo radiniekiem izmaksāt 25 000 eiro kompensācijas ir pārāk niecīgs, tāpēc noraidāms un "ievērojami palielināms", paziņojis 30 bojāgājušo ģimeņu aizstāvis advokāts, vēsta Deutsche Welle.

"Nebūsiet pārsteigti saprast, kāpēc mani klienti prasīja noraidīt šo piedāvājumu kā neadekvātu," viņš paudis vēstulē lidkompānijai. "Sašutums ir ievērojams. Mēs gaidām jaunu piedāvājumu," viņš paudis.

Lufthansa piedāvājusi 25 000 eiro kompensāciju 72 Germanwings katastrofā bojāgājušo pasažieru likumīgajiem mantiniekiem, tāpat piedāvāti 10 000 eiro katram bojāgājušo ģimenes loceklim, ieskaitot bērnus, vecākus un dzīvesbiedrus. Šis piedāvājums atzīts par neatbilstošu ciešanām, ko ģimenēm nācies pārciest.

Advokāts, runājot par piemērotām kompensācijām, nosaucis "zemu sešciparu summu" plašākam bojāgājušo radinieku lokam, ieskaitot vecvecākus, mazbērnus, brāļus un māsas.

Jau vēstīts, ka Vācijas aviokompānija Lufthansa piedāvājusi izmaksāt 25 000 eiro kompensāciju ģimenēm, kuru locekļi martā gāja bojā Lufthansa struktūrvienības Germanwings lidmašīnas katastrofā, ko, domājams, tīši izraisīja otrais pilots, otrdien atklājusi aviokompānija.

Šāda summa piedāvāta par katru bojāgājušo.

Lufthansa struktūrvienības Germanwings lidmašīna Airbus 320, kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu, nogāzās 24.martā. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Tiek uzskatīts, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti strauji samazinājis augstumu, liekot lidmašīnai nogāzties.

Uzreiz pēc katastrofas Lufthansa piedāvāja bojāgājušo tuviniekiem palīdzību līdz 50 000 eiro par pasažieri, neatkarīgi no jebkādām iespējamām kompensācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits