Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Shell jau šogad Latvijā cer atvērt 10 degvielas uzpildes stacijas

Nīderlandes un Lielbritānijas naftas kompānija Shell līdz gada beigām Latvijā plāno atvērt desmit degvielas uzpildes stacijas, aģentūru LETA informēja Shell International sabiedrisko attiecību Lielbritānijā nodaļas vadītājs Džonatans Frenčs.

"Shell var apstiprināt, ka ienāk Latvijas tirgū," apliecināja Frenčs. Tas tiek īstenots, noslēdzot zīmola licences līgumu ar SIA Baltic Fuel Retail Partner.

"Šī iniciatīva ir daļa no plašas stratēģijas, lai piepildītu mūsu izaugsmes cerības un paplašinātu Shell zīmola izplatību jaunos tirgos, tostarp Latvijā," skaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Kā ziņots, vairākās vietās Rīgā līdzšinējo uzņēmuma Trest uzpildes staciju vietā tiek ierīkotas Shell degvielas uzpildes stacijas, liecina aculiecinieku novērojumi.

Shell no Latvijas aizgāja 2003.gadā, pārdodot savas degvielas uzpildes stacijas uzņēmumam Statoil. Kā toreiz skaidroja uzņēmuma pārstāvji, mazais Baltijas valstu tirgus vairs nešķita interesants, un Shell par savu mērķa tirgu izvēlējās tādas attīstītas valstis kā, piemēram, Ķīna un Turcija, tādēļ uzskatīja par mērķtiecīgu pārtraukt savu darbību tādās nelielās valstīs kā Igaunija, Latvija un Lietuva.

Royal Dutch Shell šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 484 miljonu ASV dolāru tīro peļņu, kas ir par 89% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar naftas cenu samazināšanos pasaules tirgū. Royal Dutch Shell nesen pabeidza BG Group pārņemšanas darījumu 47 miljardu sterliņu mārciņu (60 miljardu eiro) apmērā, tādējādi cenšoties stiprināt uzņēmuma pozīcijas sašķidrinātās dabasgāzes tirgū. Saistībā ar šo pārņemšanas darījumu un zemajām naftas cenām Royal Dutch Shell divos gados līdz 2016.gada beigām plāno likvidēt vismaz 12 500 darbvietas.

1994.gadā dibinātais SIA Trest Oil līdz šī gada pavasarim vienādās daļās piederēja uzņēmējiem Oļegam Čerņikovam un Andrejam Maksimovam. Kopš pavasara uzņēmuma īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums Olmax Invest Limited, kam Latvijā pieder vēl vairāki uzņēmumi, tostarp pērn dibinātais Baltic Fuel Retail Partner.

Baltic Fuel Retail Partner dibināts pērn septembrī, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Maksimovs, bet valdes loceklis - Čerņikovs.

SIA Trest Oil pamatkapitāls ir 711 434 eiro. Tā apgrozījums pērn bija 119 809 eiro, bet zaudējumi - 207 536 eiro.

Čerņikovs un Maksimovs ir amatpersonas vēl vairākos ar naftas produktu biznesu saistītos uzņēmumos, tostarp SIA Woodison Terminal.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits