Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Advokāts: Arctic Sea nolaupīšanā apsūdzētajam Latvijas nepilsonim neļauj tikties ar civilsievu

Kravas kuģa "Arctis Sea" nolaupīšanā apsūdzētajam Latvijas nepilsonim Dmitrijam Savinam, kurš pašlaik atrodas apcietinājumā Krievijā, netiek dota atļauja tikties ar viņa civilsievu, otrdien paziņoja Savina advokāts Egons Rusanovs.

"Viņa [civilsieva] ir latviete. Mēs mēģinām noorganizēt tikšanos jau kopš izmeklēšanas sākuma. Atteikumus pamato ar radniecības pierādījumu trūkumu," aģentūrai "Interfax" paskaidroja advokāts.

Pēc viņa domām, šie Krievijas varas iestāžu apgalvojumi ir tikai nenopietnas atrunas.

"Laulība nav reģistrēta, taču viņiem ir kopīgs bērns, kopīga mājsaimniecība, un pašlaik viņa ir sestajā grūtniecības mēnesī, gatavojas dzemdēt otru bērnu," klāstīja Rusanovs.

Viņš pastāstīja, ka sākotnēji Savins atļauju tikties ar civilsievu lūdzis izmeklētājiem, taču tie atteikuši. Vēlāk Latvijas nepilsonis ar tādu pašu lūgumu vērsies Maskavas Basmannijas rajona tiesā, taču arī tur viņa prasība nav apmierināta.

Pašlaik Savina prasību izskata Maskavas pilsētas tiesa, sacīja Rusanovs.

Viņš arī informēja, ka jau gatavo sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesai par cietsirdīgu izturēšanos pret viņa aizstāvamo pēc aizturēšanas.

Krievijas Ārlietu ministrija otrdien izplatīja paziņojumu, ka "Arctic Sea", kuram pagājušajā nedēļā tika atcelts arests, pašlaik atrodas tā karoga valsts Maltas galvaspilsētas Valletas ostā un ir atdots Maltas varas iestādēm.

Saskaņā ar Krievijas izmeklētāju sniegto oficiālo informāciju Maltā reģistrētais kravas kuģis "Arctic Sea", kura operatori ir Krievijas kompānija "Solchart Arkhangelsk" un ar to saistītā Somijas kompānija "Solchart Management", ar 15 Krievijas pilsoņu apkalpi tika nolaupīts 24.jūlijā Baltijas jūrā, Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos. Kravas kuģi, kas bija pazudis un pēc tam tika atrasts Atlantijas okeānā, bija nolaupījusi astoņu cilvēku grupa, kas 17.augustā tika aizturēta militārā operācijā starptautiskajos ūdeņos pie Kaboverdes.

Astoņiem nolaupītājiem, kuru vidū ir arī Latvijas pilsonis Vitālijs Ļepins un Latvijas nepilsonis Dmitrijs Savins, kā arī viens Igaunijas pilsonis un vairāki Krievijas pilsoņi, jau izvirzītas apsūdzības pirātismā un cilvēku nolaupīšanā, kas veikta organizētā grupā. Neviens no apsūdzētajiem savu vainu neatzīst.

Pēc oficiālām ziņām, kuģis uz Alžīriju veda zāģmateriālu kravu, tomēr medijos vairākkārt izskanējuši minējumi, ka kuģī, iespējams, bijusi kāda slepena krava, piemēram, ieroči. Krievijas amatpersonas vairākkārt noliegušas Lielbritānijas laikraksta "Sunday Times" ziņoto, ka uz pirātu nolaupītā kuģa "Arctic Sea" atradusies slepena pretgaisa aizsardzības raķešu S-300 krava, kas bijusi domāta Irānai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits