Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Afganistānā sašauts skandalozās filmas Buy Bye Beauty režisors Hollanders

Afganistānā dokumentālās filmas uzņemšanas laikā sašauts pretrunīgi vērtētais zviedru režisors Pols Hollanders, kurš iepriekš izpelnījies uzmanību ar dažādām skandalozām dokumentālām filmām, tostarp Latvijas seksa industrijai veltīto Buy Bye Beauty, vēsta Zviedrijas laikraksts The Local.

Hollanders Afganistānā ieradās pirms mēneša, lai uzņemtu dokumentālo filmu par kara postīto valsti. Filmas pagaidu nosaukums ir Finding Ali (Meklējot Ali) un to paredzēts pabeigt nākamgad.

Pagājušo piektdien zviedru režisors kopā ar savu šoferi devās uz kādu ciematu pie Azras pilsētās, kas atrodas uz austrumiem no Kabulas.

Braucot cauri tuksnesim, viņu automašīnai pietuvojies kāds vīrietis.

"Tas šeit ir diezgan izplatīts, ka cilvēki pienāk pie loga un vēlas uzsākt ķīviņu. Tie var būt vietējie, policisti, vai lai arī kas ellē tas būtu, bet šajā gadījumā situācija bija ļoti saspīlēta," laikrakstam stāstīja Hollanders.

Viņa automašīnas šoferim radās aizdomas un viņš strauji uzspieda uz gāzes pedāli, lai aizbēgtu.

"Rīkojoties tik ātri, viņš izglāba manu dzīvību. Mēs bijām nobraukuši nepilnus simts metrus, kad mēs izdzirdējām plīstošu stiklu troksni un šāvienus. Šoferis turpināja braukt un es noliecos lejā. Tas bija tik nereāli," savos piedzīvojumos dalījās režisors.

Dažas sekundes vēlāk Hollanders sajuta, kā viņa augšdelmā ietriecas lode.

"Es nezināju, ka šauta brūce var būt tik briesmīgi sāpīga. Pagāja ļoti ilgs laiks, kamēr mēs tikām pie ārsta," atzina režisors.

Abi saprata, ka nevar doties uz kādu Afganistānas slimnīcu, jo Hollandera šoferis iepriekš policijā bija parakstījis dokumentu, apņemoties garantēt zviedru režisora drošību. Šis dokuments nozīmēja, ka Hollandera sašaušanas gadījumā šoferim draud ieslodzījums, kā arī cietumsods pašam režisoram, vai arī viņam nāktos šķirties no ievērojama kukuļa, lai tiktu ārā no valsts.

Pirmo palīdzību Hollanderam kādā būdiņā kalnu ciematā sniedzis vietējais ārsts, kura rīcībā nav bijuši nekādi īpaši atsāpināšanas līdzekļi.

Pēc tam režisors atgriezies Kabulā, kur divas dienas uzturējies savā viesnīcā, nevienam neizpaužot, ka ticis sašauts.

Baidoties no brūces inficēšanās, Hollanders nolēma pēc iespējas ātrāk pamest Afganistānu, ar pirmo iespējamo reisu svētdienas vakarā dodoties uz Dubaiju.

Tur Hollanders vērsies slimnīcā, kur mediķi konstatējuši, ka viņa brūce ir inficēta. Režisors nolēmis nekavējoties atgriezties Zviedrijā, lai ārstētu ievainojumu.

Hollanders ir pazīstams ar savām skandalozajām dokumentālajām filmām. 1998.gadā viņš uzņēma filmu Pelle Polis (Policists Pelle) par policistu, kurš notiesāts par bērna seksuālu izmantošanu.

2001.gadā starptautiskajā Gēteborgas filmu festivālā Hollanders izrādīja filmu Buy Bye Beauty par Latvijas seksa industriju, kas izraisīja plašu rezonansi gan Latvijā, gan Zviedrijā.

Hollanders filmā uzņēma pats sevi, par maksu stājoties seksuālos sakaros ar Latvijas prostitūtām.

Režisors arī aptaujājis Latvijas pornoindustrijas darboņus, ielasmeitas un ar šīm nodarbēm saistītas personas, galu galā secinot, ka Latvijā ir aptuveni 18 000 prostitūtu un ap 50% mūsu valsts sieviešu kaut reizi dzīvē esot atdevušās par naudu. Savā filmā viņš apsūdz arī Latvijas policiju korumpētībā un līdzdalībā seksa tirdzniecībā.

Zviedrijā īpašu sašutumu izraisīja fakts, ka prostitūtu pakalpojumu apmaksāšanai Hollanders izmantojos filmas uzņemšanai saņemto valsts naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits