Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ahmadinedžāds: Irānai nav vajadzīgi kodolieroči

Irānas prezidents Mahmūds Ahmadinedžāds piektdien kārtējo reizi noliedzis holokaustu un paredzējis drīzu galu Izraēlai. "Iegansts (holokausts) cionistu režīma (Izraēlas) izveidošanai ir nepatiess. Tas balstīts uz nepierādāmām un mītiskām pretenzijām," M.Ahmadinedžāds sacīja pasākumā, kas bija veltīts ikgadējai palestīniešu atbalsta dienai. Viņš arī brīdināja Rietumiem draudzīgās arābu un musulmaņu valstis neuzticēties Izraēlai. "Šis režīms ilgi nepastāvēs. Nesaistiet savu likteni ar to. Tā dzīvei pienākušas beigas," teica Irānas prezidents.

Piektdien Irānas galvaspilsētas ielās izgāja opozīcijas atbalstītāji. Viņi iepriekš bija brīdināti neizmantot Izraēlu nosodošos pasākumus, lai protestētu pret valdību. Tomēr opozicionāri skandēja pret M.Ahmadinedžādu vērstus saukļus, tādēļ notikušas sadursmes ar drošības spēkiem un prezidenta atbalstītājiem, raksta BBC.

Uzbrukumu piedzīvoja arī opozīcijas līderis Mirs Huseins Musavi un Irānas bijušais prezidents Mohammads Hatami, kuri piedalījās opozīcijas mītiņos.

Intervijā ASV telekompānijai NBC M.Ahmadinedžāds sacīja, ka Irāna nepakļausies Rietumu spiedienam un nepārtrauks savu kodolprogrammu un apgalvoja, ka viņa valstij nav nepieciešami atomieroči.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits