Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ahmadinedžads sola tuvākajās dienās atklāt jaunus svarīgus kodolprojektus

Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads sestdien paziņoja par "svarīgu kodolprojektu" atklāšanu tuvākajās dienās. Runā par godu 1979.gada islāma revolūcijas gadadienai Ahmadinedžads pavēstīja, ka viņa valsts nekad nepadosies Rietumu sankcijām un militāriem draudiem no Izraēlas un ASV puses.

Prezidenta vārdus ar gavilēm sveica aptuveni 30 000 cilvēku Teherānas centrālajā laukumā. Daudziem no viņiem bija plakāti "Nāvi Amerikai" un "Nāvi Izraēlai".

Lai uzskatāmi parādītu, kas ir Irānas nāvīgākie ienaidnieki, prezidenta skatuves priekšā amatpersonas bija novietojušas decembrī Irānā nokritušā ASV spiegošanas bezpilota lidaparāta dabiska lieluma modeli, savukārt pirms prezidenta runu teica Gazas joslā valdošās islāmistu kustības Hamas premjerministrs Ismails Hanija, kurš pavēstīja, ka Hamas nekad neatzīs Izraēlu.

Ahmadinedžads sīkāk nepaskaidroja, kādi būs šie "svarīgie kodolprojekti", taču ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) paziņojusi, ka Irāna bagātina urānu līdz 20% līmenim kalnu bunkurā netālu no Kumas pilsētas. Izmantošanai militāriem nolūkam urānam ir jābūt 90% bagātinātam.

Irānas amatpersonas paziņojušas, ka martā zinātniskajā reaktorā ievietos pirmo pašu mājās izgatavoto 20% bagātināta urāna kodoldegvielas plātni. Šie abi notikumi ir satraukuši Rietumus un Izraēlu, turot to aizdomās par mēģinājumu radīt kodolieročus.

Pagājušajā nedēļā Izraēlas izlūkdienests izplatīja informāciju, ka Irānai ir visas iespējas gada laikā saražot četras atombumbas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits