Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Aicina nedramatizēt Ukrainas lēmumu apturēt ES asociācijas līguma parakstīšanas sagatavošanu

Lietuvas Seima politiķi uzskata, ka situāciju ap Ukrainas lēmumu apturēt Eiropas Savienības (ES) asociācijas līguma parakstīšanas sagatavošanās procesu nedēļu pirms Viļņas samita nevajadzētu dramatizēt, ceturtdien vēsta portāls Vz.lt. Viņuprāt, šobrīd ir vērts saglabāt vēsu prātu un neļauties panikai.

"Skaidri redzams, ka Ukrainā turpinās mētāšanās - ko darīt, kā rīkoties, tuvojoties nākamnedēļ paredzētajam Austrumu partnerības samitam Viļņā, kurā šis līgums būtu jāparaksta," izdevumam sacījis Seima Eiropas lietu komitejas priekšsēdētājs Ģedimins Ķirķils. "Protams, šī ziņa nepriecē. Bet es negribētu to dramatizēt. Nekur vēl nav skaidri teikts, ka Viļņā šis līgums netiks parakstīts un ka Ukraina pavērsusies Krievijas kontrolētās Muitas savienības virzienā. Turklāt Ukrainas prezidents tikko paziņojis, ka viņa valsts turpinās virzīties pa eirointegrācijas ceļu. Ukrainas valdības šīsdienas paziņojumu varētu novērtēt kā vēl vienu taktisku soli, cenšoties manevrēt starp Briseli un Maskavu."

Kā uzskata politiķis, tikai nākamās nedēļas sākumā varēs skaidrāk spriest, vai Viļņā izdosies parakstīt asociācijas līgumu ar Ukrainu.

Viņam piebalsojis arī Seima vicespīkers, kādreizējais Lietuvas delegācijas vadītājs ES iestāšanās sarunās Petrs Auštrevičs. "Esmu pārliecināts, ka galīgais lēmums par līguma likteni vēl nav pieņemts. Vērts saglabāt aukstasinību, jo uz galīgo lēmumu gan no Ukrainas, gan ES puses mēs varam gaidīt tikai nākamnedēļ, iespējams, tikai dažas stundas pirms pašas parakstīšanas ceremonijas. Jaunākajās ziņās no Kijevas ir vērts ieklausīties, bet nevajadzētu to dēļ ļauties panikai," viņš uzsvēris.

Jau vēstīts, ka Ukrainas parlaments ceturtdien neatbalstīja nevienu no sešiem likumprojektiem, kas ļautu notiesātajai ekspremjerei Jūlijai Timošenko doties ārstēties uz ārvalstīm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits