Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Al Qaeda apstiprina Osamas bin Ladena nāvi un sola atriebties

Starptautiskais teroristu tīkls Al Qaeda piektdien apstiprinājis sava vadītāja Osamas bin Ladena nāves faktu, izplatot paziņojumu internetā, kurā sola atriebties ASV un to sabiedrotajiem, tostarp arī Pakistānai.

Piecas dienas pēc tam, kad ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka ASV īpašo spēku vienības uzbrukumā Pakistānā ir nogalināts pasaulē meklētākais terorists bin Ladens, Al Qaeda solīja neatteikties no bruņotās cīņas un paziņoja, ka bin Ladena asinis "mums un katram musulmanim ir pārāk dārgas, lai tās velti izšķiestu".

"Viņš [bin Ladens] ar visaugstā Allāha atļauju paliks lāsts, kas vajās amerikāņus un viņu aģentus, un sekos viņiem gan viņu pašu valstīs, gan ārpus tām," teikts islāmistu kaujinieku tīkla paziņojumā, kas izplatīts islāmistu interneta forumos un ko pārtulkojis teroristu interneta vietņu novērošanas dienests SITE.

"Viņu laime pārvērtīsies sērās, un viņu asinis sajauksies ar viņu asarām," draudēja  Al Qaeda.

"Aicinām visus musulmaņus Pakistānā, kuru zemē tika nogalināts šeihs Osama, sacelties un cīnīties, lai notīrītu šo kaunu, ko viņiem nodarīja nodevēju un zagļu kliķe," teikts paziņojumā, piebilstot, ka "kopumā ir jāattīra valsts no amerikāņu mēsliem, kas tajā izplata samaitātību".

ASV jūras spēku specvienība SEAL svētdien pēc 2001.gada 11.septembra un daudzu citu teroraktu organizētāja bin Ladena nogalināšanas savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā atrada un konfiscēja apmēram piecus datorus, 10 cietos diskus un 100 atmiņas iekārtas. Eksperti uzskata, ka šis materiāls būs ļoti vērtīgs ASV izlūkdienestiem to cīņā pret starptautisko teroristu tīklu Al Qaeda.

Domājams, ka šajos meklējumos tiks atrasta nevis tieša informācija par Al Qaeda, bet "simtiem tūkstoši sīku detaļu", kas pēc tam iekļausies lielākā izlūkošanas mozaīkā, sacīja Zviedrijas Aizsardzības pētījumu aģentūras zinātnieks Dāvids Lindāls.

Bin Ladena savrupmājā nebija telefona un interneta sakaru, un tas var būt izskaidrojums lielajam atmiņas iekārtu skaitam šajā mājā. ASV izlūkdienesti uzskata, ka drīz pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem   bin   Ladens  sāka izvairīties no interneta lietošanas, paļaujoties uz kurjeru piegādātiem CD-ROM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits