Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Al Qaeda līdera sieva aicina musulmaņu sievietes audzināt bērnus džihādam

Starptautiskā teroristu grupējuma Al Qaeda līdera Aimana az Zavahiri sieva aicinājusi musulmaņu sievietes audzināt savus bērnus džihādam jeb svētajam karam, kā arī paudusi atzinību musulmaņu sieviešu līdzdalībai tā dēvētajā arābu pavasarī.

"Es apsveicu visas musulmaņu sievietes ar šīm svētītajām revolūcijām. (..) Es iesaku jums audzināt savus bērnus džihāda un moceklības kultā un iedvest viņos mīlestību uz reliģiju un nāvi," tīmekļa vietnē Al-Fajr piektdien ievietotajā vēstulē raksta az Zavahiri sieva Umaima Hasana Ahmeda Mohameda Hasana. Darot tā, "katra sieviete audzinātu savu bērnu kā jauno Saladinu, stāstot viņam - tas esi tu, kas atjaunos islāma nācijas diženumu, un tu atbrīvosi Jeruzalemi", teikts vēstulē.

Saladins bija 12.gadsimta musulmaņu armijas līderis, kurš kļuva par pirmo Ēģiptes sultānu un 1187.gadā atkaroja Jeruzalemi no krustnešiem.

Tīmekļa vietnē Al-Fajr publiskotajā vēstulē sievietēm arī ieteikts turpināt nēsāt galvassegas un iedrošināt savus vīrus un dēlus "atbrīvot ieslodzītos, lai kur viņi arī nebūtu (..), piemēram, mūsu mocekļa Osamas bin Ladena atraitnes, kuras kopā ar bērniem vārgst Pakistānas cietumā". Pēdējā frāze liek domāt, ka šīs vēstule tapusi vēl pirms aprīļa beigām, kad bin Ladena atraitnes un bērni tika izraidīti no Pakistānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits