Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Amatpersona neuzskata, ka būtu nepieciešama britu policistu apbruņošana

Viena no augstākajām Lielbritānijas policijas amatpersonām trešdien noraidīja aicinājumus apbruņot policistus ar šaujamieročiem - aicinājumus, kas ar jaunu sparu sākuši skanēt pēc vakar Mančestrā notikušās divu neapbruņotu policistu slepkavības.

"Nav tā, ka ieroči noteikti atrisinātu problēmu," intervijā britu raidsabiedrībai BBC sacīja Lielbritānijas vecāko policijas virsnieku apvienības prezidents, bijušais Ziemeļīrijas policijas priekšnieks Hjū Ords. "Vajag tikai paraudzīties uz amerikāņu pieredzi. Amerikā dzīvību zaudējuši daudzi mani kolēģi, kas tuvā attālumā pat nav paspējuši izvilkt ieroci."

"Britu policijā tas ir skaidrs viedoklis no augšas līdz apakšai" - likumsargi labāk vēlētos būt neapbruņoti, jo sabiedrības pārstāvjiem nepatīk, ka viņiem tuvojas policists ar ieroci, skaidroja Ords.

Vairumam britu policistu nav šaujamieroču, kaut gan bruņoti policisti aizsargā nozīmīgākos objektus, turklāt darbojas arī bruņotas policijas reaģēšanas vienības. Arvien lielāks skaits policistu ir bruņoti ar elektrošoka ieročiem Taser.

Arī premjerministrs Deivids Kemerons norādīja, ka Mančestras policistu slepkavības dēļ nevajadzētu no jauna atsākt debates par policistu apbruņošanu ar šaujamieročiem.

Jau ziņots, ka Lielās Mančestras grāfistē, Anglijas ziemeļrietumos, otrdien uzbrukumā, kurā izmantota granāta un šaujamierocis, nogalinātas divas neapbruņotas policistes. Policija arestējusi iepriekš par divām citām slepkavībām meklēšanā izsludinātu 29 gadus vecu vīrieti, kurš pats ieradies policijas iecirknī.

Aizdomās turamais Deils Kregans ziņojis par it kā notikušu laupīšanu, kuru pārbaudīt, domādamas, ka tas ir kāds ierindas atgadījums, ieradās abas policistes - 32 gadus vecā Fiona Bouna un 23 gadus vecā Nikola Hjūza. "Kad viņas tur ieradās, kā šķiet, uz ceļa parādījās Kregans un nogalināja šīs divas amatpersonas. Tika izmantots šaujamierocis, un arī granāta tika izmantota," sacīja Lielās Mančestras vecākais konstebls Pīters Feihijs. "Pēc visa spriežot, Kregans to izdarīja tīši, pastrādādams aukstasinīgu slepkavību."

Policija tostarp atzinusi, ka Kregans jūnija atbrīvots pret galvojumu, kad ticis nopratināts saistībā ar citu slepkavību. Kregans tika izsludināts meklēšanā saistībā ar līdzdalību Deivida un Marka Šortu - tēva un dēla - slepkavībā, kas notika attiecīgi augustā un maijā.

Feihijs sacīja - tas ir "absolūti normāli", ka atsevišķu izmeklēšanas procesu gaitā nav pietiekami daudz liecību, lai aizdomās turamajam izvirzītu apsūdzības. "Šādos apstākļos aizdomās turamie ir jāatbrīvo pret galvojumu, jo pastāv strikti laika ierobežojumu attiecībā uz to, cik ilgi aizdomās turamie var tikt paturēti apcietinājumā bez apsūdzību izvirzīšanas. Tieši tas notika šajā gadījumā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits