Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Amsterdamas mērs: Marihuānas kafejnīcas zāli turpinās tirgot arī ārzemniekiem

Slavenās Amsterdamas marihuānas kafejnīcas arī turpmāk varēs veikt darījumus ar ārzemju klientiem, neraugoties uz jaunās valdības plāniem, ka "zāle" turpmāk būtu tirgojama tikai pašu valsts iedzīvotājiem, ceturtdien apliecināja Nīderlandes galvaspilsētas mērs Eberhards van der Lāns.

Amsterdamas 220 marihuānas kafejnīcas arī turpmāk "zāli" tirgos saviem klientiem - arī tad, ja viņi nav Nīderlandes iedzīvotāji, kreisi orientētajam laikrakstam Volkskrant sacīja mērs.

Nīderlandes jaunā koalīcijas valdība, kuru, kā sagaidāms, vadīs līdzšinējais premjerministrs Marks Rute, gatavojas ierobežot marihuānas tirgošanu tūristiem un noteikt, ka Ndīerlandes iedzīvotājiem, ieejot kādā no valsts 670 "zāles" tirdzniecības kafejnīcām, ir jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Jaunais plāns aizstās nepopulāro tā dēvēto "marihuānas karšu" likumu. Arī tajā ārzemniekiem liegts iegādāties "zāli", bet vietējiem interesentiem noteikts, ka viņiem ir jāpievienojas kādai marihuānas kafejnīcai un jāreģistrējas datubāzē.

No septiņiem miljoniem ārvalstu tūristu, kas apmeklē Amsterdamu, pusotrs iegriežas kādā no galvaspilsētas marihuānas kafejnīcām, vēsta laikraksts. "Šis pusotrs miljons ārvalstu tūristu neteiks - labi, lai tā būtu, vairs nekādas "zāles". Viņi klīdīs pa pilsētu, meklējot narkotikas," sacīja mērs.

Jaunais likums 1.maijā stājās spēkā trijās Nīderlandes dienvidu provincēs, un ar janvāri tā darbības teritorija tiks paplašināta un attiecināta uz visām Nīderlandes marihuānas kafejnīcām. Likums tika ieviests, lai cīnītos ar "narkotiku tūrisma" blaknēm - nakts uzdzīvi, transporta sastrēgumiem un smago narkotiku tirdzniecību. Tomēr kritiķi norāda, ka līdz ar ierobežojumu ieviešanu narkotiku tirdzniecība pārcēlusies uz ielām, turklāt pieaugusi noziedzība.

Kaut arī marihuāna Nīderlandē oficiāli skaitās nelegāla, 1976.gadā tika dekriminalizēta marihuānas glabāšana nelielos daudzumos - līdz pieciem gramiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits