Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Anglijā notiesā blēžus, kas izmantojuši Latvijas banku vērienīgai krāpšanai

Sautvarkas Kroņa tiesa Londonā notiesājusi sešus britu biznesmeņus par sazvērestību izkrāptas naudas legalizēšanai. Kā _Dienā _savulaik ziņots, ļaundari šim nolūkam iesaistījuši arī kādu Latvijas banku. Tagad piespriestie cietumsodi ir no diviem līdz četriem gadiem un trim mēnešiem.

Pēc britu raidorganizācijas BBC informācijas, tiesnesis Antonijs Pits prāvas noslēgumā uzskatījis par pierādītu, ka blēži izmantojuši brīdi, kad finansu institūts Royal Bank of Scotland pārņēmis konkurējušo uzņēmumu NatWest Bank. Šī transakcija 2004.gada aprīļa un maija mijā pavērusi «laika lodziņu» triju dienu garumā, kurā parastie norēķinu kontroles mehānismi neesot darbojušies pilnā apjomā. Sautvarkā notiesātie to izmantojuši, lai NatWest Bank iesniegtu uz fiktīviem tirdzniecības darījumiem balstītus un līdz ar to patiesībā nesegtus sešus čekus kopumā 15 255 025 mārciņu vērtībā. Šai summai viņu kontā parādoties kā kredītam, atlicis vien to pārskaitīt tālāk.

Lauvas tiesa — ap 13,5 milj. mārciņu — aizceļojusi uz kādu Latvijas banku, no kurienes to bijis paredzēts novadīt uz Dubaiju. Kā savukārt atzīmē portāls Metro.co.uk, Latvijas likumsargiem šī naudas plūsma šķitusi aizdomīga un viņi savlaicīgi informējuši britu kolēģus, kas panākuši līdzekļu tūlītēju iesaldēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits