Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ANO aicina Lībijas konfliktējošās puses uz sarunām un draud ar sankcijām

ANO Drošības padome aicinājusi Lībijas karojošās puses steidzami izveidot vienotības valdību un brīdinājusi par iespējamo sankciju piemērošanu.

Drošības padome vienprātīgi pieņēma deklarāciju, kurā visas Lībijas konfliktējošas puses aicinātas piedalīties miera sarunās, lai vienotos par nacionālās vienotības valdības izveidošanu un izbeigtu Lībijas politisko, drošības un institucionālo krīzi.

Kopš 2011.gada augustā NATO aviācijas atbalstītie nemiernieki gāza pulkveža Muamara Kadafi režīmu, Lībijā tā arī nav izdevies ieviest efektīvu valsts pārvaldi un likuma varu.

"Paužot dziļas bažas par augošo vardarbību Lībijā, Drošības padomes locekļi no jauna apstiprināja, ka krīzei Lībijā nevar būt militāra risinājuma, un aicināja visas puses pārtraukt karadarbību un radīt mierīgu un veicinošu vidi iekļaujošam dialogam," norādīts Drošības padomes paziņojumā.

Padome arī brīdināja, ka ir "gatava piemērot sankcijas tiem, kas apdraud Lībijas mieru, stabilitāti vai drošību vai (..) traucē veiksmīgai politiskā pārejas posma pabeigšanai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits