Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ANO Drošības padomes dalībvalstis apsūdz Krieviju Ziemeļkorejas bruņojuma embargo pārkāpšanā

ANO Drošības padomes septiņas dalībvalstis trešdien nāca klajā ar paziņojumu, nosodot Krieviju par Ziemeļkorejas raķešu iegādi un to izmantošanu triecieniem Ukrainai.

Krievija pārkāpusi embargo, kas aizliedz militāri tehnisko sadarbību ar Phenjanu, norādīja dalībvalstis.

"Drošības padomes pastāvīgā dalībvalsts, kas apzināti pārkāpj aizliegumu, demonstrē sava stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu," teikts paziņojumā.

Krievijas pārkāpj ANO rezolūcijas un grauj globālo ieroču neizplatīšanas režīmu, vēlāk Drošības padomes sēdē sacīja ASV pastāvīgā pārstāvja vietnieks Roberts Vuds, šādu uzvedību dēvējot par atbaidošu.

Tas, ka Krievija izmanto Ziemeļkorejas raķetes triecieniem Ukrainā, ļauj Phenjanai iegūt datus par šo raķešu pielietošanu kaujās un pilnveidot raķetes, kas var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām, norādīja Dienvidkorejas pārstāvis ANO.

Atbilstoši Dienvidkorejas ekspertu datiem Krievija Ukrainā izmanto taktiskās raķetes KN-23. Ziemeļkoreja iepriekš paziņojusi, ka šīs raķetes var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām.

Krievijas pārstāvis ANO Vasīlijs Ņebenzja Drošības padomes septītnieka, arī padomes pastāvīgo dalībvalstu ASV, Lielbritānijas un Francijas, paziņojumu nodēvēja par piemēru pret Krieviju vērstai propagandai.

Ziņu aģentūra "Reuters" gan norāda, ka Krievijas pārstāvis ANO nav viennozīmīgi noraidījis apgalvojumus, ka Krievija Ukrainā pielietojusi Ziemeļkorejas raķetes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits