Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Reaģējot uz Brunejas plāniem ieviest brutālus nāvessodus, izskanējuši arī aicinājumi boikotēt sultānam (attēlā) piederošās viesnīcas ārzemēs

ANO komisāre aicina Bruneju atteikties no notiesāto nomētāšanas ar akmeņiem

ANO augstā cilvēktiesību komisāre Mičela Bačeleta pirmdien aicinājusi Bruneju atteikties no likumiem, kas paredz sodīt ar nāvi tos, kas stājušies homoseksuālās attiecībās, un laulības pārkāpējus. Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Bruneja nonākusi pēdējā fāzē 2014. gadā izsludināto bargo likumu ieviešanā, Proti, no trešdienas par augstākminētajām darbībām, kas Brunejā skaitās kriminālpārkāpums, vainīgie tiks nomētāti ar akmeņiem līdz nāvei.

Nāvessods paredzēts par laulības pārkāpšanu, izvarošanu, laupīšanu un pravieša Muhameda apvainošanu.

ANO Cilvēktiesību birojs Ženēvā norādīja, ka Brunejas jaunā politika ir pretrunā cilvēktiesību normām. Bačeleta aicināja Bruneju saglabāt faktisko nāvessoda moratoriju.

Viņa piedāvāja Brunejai ANO palīdzību, lai izstrādātu politiku, kurā ticība un cilvēktiesības nebūtu nostādītas viena pret otru.

Pašreiz tikai Saūda Arābijā, Irānā, Sudānā un Mauritānijā ir spēkā likumi, kas paredz nāvessodu par homoseksuālismu.

Brunejas jauno nāvessodu politiku kritizējušas arī slavenības, piemēram, Holivudas zvaigzne Džordžs Klūnijs, kurš aicinājis boikotēt Brunejas sultānam piederošās luksusa klases viesnīcas Anglijā, Francijā, Itālijā un ASV Kalifornijas štatā.

Top komentāri

JanisT
J
Iesaku visus gudriniekus, kas šo likumu atbalsta pašiem braukt uz turieni dzīvot, paskatīšos cik ātri pašus nomētās ar akmeņiem par pravieša Muhameda apvainošanu. Katrā ziņā, ja labi grib, to var attiecināt uz visiem neticīgajiem, jo viņi apvaino Muhamedu, noliedzot viņa eksistenci un pravieša lomu.
Latvijā nenāktu par sliktu,
L
ja visiem zagļiem nocirstu roku, jo pus valsts bez rokām paliktu.
hmmm
h
Cilvēkiem nepareizs priekšstats, ka ja tu esi heteroseksuālis, tad automātiski jānosoda homoseksuālisms. Bet vai ir labi UZSPIEST savu seksuālo orientāciju citiem. Tieši heteroseksuālie vīriešie lien klāt homoseksuāļiem un visādi cenšas viņiem uzspies savu orientāciju. Pretīgi. Degradējoši. Savukārt, ideja ka citādi domājošie, seksuāli orientētie utt. jāiznīcina ir nāve'joši tev pašam. Jo katrs cilvēks iekritīs kategorijā CITĀDAIS kād no daudzajiem kritērijiem. Vienam tā būs "nepareizā" reliģija, citam tautība, trešajam ārējais izskats, ceturtajais būs līdzjūtējs par "nepareizo" futbola komandu utt? Ja katru reizi "nepreizība" būs jālbo ar nāvessodu, uz Zemeslodes būs 7,5 miljardi līķu. Tur jau tālieta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits