Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ANO konstatē pieaugumu migrantu plūsmā no Lībijas uz Eiropu

ANO Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM) piektdien paudusi bažas par lielo nelegālo imigrantu laivu skaitu, kas 48 stundu laikā atstājušas Lībijas krastus, lai dotos uz Eiropu.

"48 stundu laikā vismaz deviņas laivas ar vairāk nekā 600 migrantiem atklātas Vidusjūrā" ceļā no Lībijas uz Itāliju, ziņoja IOM.

Organizācija norādīja, ka laivu skaits strauji kāpis brīdī, kad Lībijas galvaspilsēta Tripole un apkārtējie rajoni atkal tiek spēcīgi apšaudīti.

IOM preses pārstāve sacīja, ka migrantus no piecām laivām uzņēmuši nevalstisko organizāciju Ocean Viking un Open Arms kuģi, bet četras laivas nosūtītas atpakaļ uz Lībiju.

Vēl viena laiva, kurā atradās 74 nelegālie imigranti, ceturtdien sasniedza Itālijai piederošo  Lampedūzas salu.

IOM pauda lielas bažas par migrantu drošību, norādot, ka šie cilvēki var tikt viegli ieraut sadursmēs, ciest no cilvēku kontrabandistiem un pāridarījumiem, jo situācija drošības jomā turpina pasliktināties.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadīgais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valda haoss. Uz kontroli pār šo valsti pretendē konkurējošas valdības un daudzi kaujinieku grupējumi.

Ģenerāļa Halifas Haftara komandētā Lībijas Nacionālā armija, kas atbalsta Tubrukas pilsētā valsts austrumos bāzēto valdību, aprīlī sāka uzbrukumu Tripoles ieņemšanai, kur bāzējas ANO atzītā valdība un vairāki kaujinieku grupējumi. Kopš tā laika vardarbība Lībijā saasinājusies, bet neviena no pusēm nav guvusi jūtamu pārsvaru.

Top komentāri

Def
D
Visus tos kuģus vajag nogremdēt! Eiropai nevajag tos mēslu barus !
hmm
h
Visi cenšas paspēt, kamēr Itālijā pie varas ir kreisie. Bet var nepūlēties, vienalga visus izraidīs pēc kārtas vai ārkārtas vēlēšanām.
Frau Merkel
F
Wikommen !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits