Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Apglabāts Bostonas teroraktu rīkotājs Tamerlans Carnajevs

Aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turētais Tamerlans Carnajevs, kurš zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā 19.aprīlī, ir apglabāts, ceturtdien pavēstīja Masačūsetsas štata Vusteras policija.

"Atsaucoties lūgumam pēc palīdzības, ar kuru mēs vērsāmies pie sabiedrības, pieteicās drosmīgs un līdzcietīgs cilvēks, kurš bija gatavs sniegt atbalstu, kas bija vajadzīgs, lai pienācīgi apglabātu aizgājēju," teikts paziņojumā policijas tīmekļa vietnē.

"Viņa līķa vairs nav Vusteras pilsētā, un tagad ir apglabāts," pavēstīja policija.

26 gadus vecā Tamerlana Carnajeva nāve atbilstoši mediķu slēdzienam iestājusies ložu šāvienu brūču un trulas traumas rezultātā. Viņš tika savainots apšaudē, kas izraisījās, likumsargiem cenšoties aizturēt Tamerlanu un viņa brāli 19 gadus veco Džoharu. Kad Tamerlans jau bijis ievainots, viņam pārbraukusi brāļa vadītā apvidus automašīna.

Kopš nāves brīža Tamerlana līķis atradās bēru namā. Kapsētas atteicās viņa pīšļus pieņemt, arī Bostonas apkaimes varasiestādes nevēlējās iejaukties, tostarp protestētāji bija aplenkuši bēru namu, kurā atradās līķis, pieprasot, lai viņa mirstīgās atliekas tiek nosūtītas uz Krievijas Dagestānas reģionu, kur dzīvo viņa vecāki.

Savukārt aizdomās turamā tēvocis, kurš dzīvo ASV, sacīja, ka Tamerlans ir jāapglabā Bostonā, kas bija kļuvusi par viņa īstajām mājām.

Jāatgādina, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 19 gadus vecais Džohars ir aizturēts un joprojām ārstējas slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, viņam var tikt piespriests nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits