Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ārsti mierina par bērnu vīrusu Ķīnā

Ķīnas centrālajos rajonos izplatījies bīstams zarnu vīruss, no kura miruši jau 28, bet ar to saslimuši vairāki tūkstoši bērnu. Varas iestādes veic pasākumus, lai tas neizplatītos visā valstī, bet eksperti apgalvo, ka vīrusa uzliesmojums nepāraugs epidēmijā kā tas bija ar SARS vīrusu 2003.gadā, raksta Reuters.

Visi nāves gadījumi ir saistīti ar enterovīrusu 71, kurš ir ļoti lipīgs un var izraisīt drudzi, izsitumus mutē un uz rokām un kājām, bet smagākos gadījumos arī smadzeņu, sirds un plaušu bojājumus. Ķīnas mediji ziņo, ka pašlaik reģistrēti 15 799 saslimšanas gadījumi, no kuriem 5000 notikuši Aņhoi provincē. Sestdien Ķīnas veselības dienesti izsludinājuši nacionāla mēroga trauksmi, lai kontrolētu vīrusa turpmāku izplatību, pavēlot 24 stundu laikā ziņot par jebkuru jaunu saslimšanas gadījumu. "Šī situācija atšķiras no tās, kas bija ar SARS," sacīja Ķīnas elpošanas slimību eksperts Džongs Naņšaņs. "Šodien slimība ir zināma un ir skaidrs, kā to aizkavēt, tādēļ tā nepāraugs tādā epidēmijā kā SARS," viņš sacīja. Vīrusa uzliesmojums sākās martā Aņhoi provinces pilsētā Fujanā, bet pirmā informācija par to parādījās tikai aprīļa vidū. Svētdien Fujanā tika konstatēti 600 jaunu saslimšanas gadījumu. Līdz šim pilsētā miruši 22 saslimušie, bet pēdējās piecās dienās tādi nav reģistrēti. Dažādu infekcijas slimību slēpšana ir sāpīga problēma Ķīnā, jo lielu kritiku izpelnījās varas iestāžu rīcība 2003.gadā, kad tās slēpa SARS epidēmiju. Tomēr Pasaules Veselības organizācijas pārstāvis Pekinā Hanss Troedsons aizstāvēja vietējās varas iestādes. "Iemesls, kādēļ aizkavējās ziņojumi, bija nezināšana par dažādu saslimšanas gadījumu cēloņiem," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits