Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ārvalstu mediji plaši komentē Rimšēviča aizturēšanu

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana raisījusi ārvalstu mediju plašu interesi par Latvijā notiekošajiem procesiem. Mediji norāda uz iepriekšējiem skandāliem saistībā ar bankām Latvijā un Rimšēviča piekļuvi NATO un ES konfidenciālai informācijai.

Washington Post min, ka Rimšēviča aizturēšana raisa bažas līdz ar viņa dalību Eiropas Centrālās Bankas (ECB) padomē - Eiropas lielākajā finanšu institūcijā un viņam ir pieeja Latvijas valsts noslēpumam, kā arī konfidenciālai informācijai NATO un ES.

Eksperti norāda, ka jebkāda saistība ar nelikumīgi iegūtas naudas legalizēšanu raisīs aizdomas par šantāžu no Krievijas, kur slepeni dienesti un organizētas noziedzības grupējumi daudz nelegālos starprobežu naudas pārskaitījumus. Medijs norādījsi, ka Latvijas finanšu sistēma jau iepriekš bijusi saistīta ar korupcijas un nelikumīgi iegūtas naudas legalizēšanas skandāliem.

Francija rosināja atlikt Latvijas dalību eirozonā, jo šaubījās par nerezidentu noguldījumu apjomu Latvijas bankās, kas nācis no Krievijas un citām bijušajām PSRS valstīm, atgādina The Financial Times. Arī The Times skaidro, ka līdz ar aizturēšanas apstākļiem bažas raisa arī Rimšēviča rīcībā esošā piekļuve konfidenciālai informācijai par NATO un ES.

Savukārt Reuters skaidro, ka Latvijas ekonomika pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi uzplaukumu, kā arī norāda, ka privātajā banku sektorā dominē ziemeļvalstu bankas kā arī dažas vietējo privātbankas, bet vairaki ārzemju mediji norāda, ka Latvija tikai pagājušajā gada atgriezās pirms krīzes esošajā ekonomiskajā situācijā.

BBC norāda, ka 2017. gada jūlijā divas bankas tika sodītas par starptautisku sankciju pret Ziemeļkoreju pārkāpšanu. Tāpat ārvalstu mediji atgādina par Parex bankas pārņemšanu 2008. gadā.

Top komentāri

apšaubāms
a
Šim vīram es neticu. Viņa vieta ir citur. Reizinātājs ar 1,42 un tikai.
Tine
T
Izskatas, ka Rimsevics bus loti atri jaiznicina, lai nepaspej nodot vinam pieejamo slepeno informaciju.
Karlina
K
Sis augstpratigais narcists, zagligais maita, kurs 17 gadus netrauceti izlaupa Latvijas valsti ir nekavejoties janotiesa un publiski japakar. Nekaunigais Rimsevics tautu tureja verdziba un vienmer iestajas pret minimala algas palielinasanu, lai sis kroplis varetu uz tautas rekina pildit savu alkatigo rikli. Ir javeic izmeklesana par arejo paradu atamsu, jo Rimsevics uzstaja, ka Latvijai esot parads ir 100% jaatmaksa, lai gan citas valstis neatmaksaja paradu sun vinam tie tika dzesti. Interesanti, cik milijonus saja darijuma Rimsevicam samaksaja paradu sniedzeji. Tas pats ir javeic izmeklesana ar Parex bankas bledibam, kad noladetais zids Godmans Latvijas tautai uz gada 7 milijardi lielu paradu slogu ar Rimsevics atbalstu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits