Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ārvalstu žurnālisti kritizē Ķīnu par interneta cenzūru Pekinā

Ķīnas varas iestādes atteikušās izpildīt ārvalstu žurnālistu prasības par interneta cenzūras atcelšanu Pekinas olimpisko spēļu laikā, jo nevēlas, lai spēļu viesi piekļūst "kaitīgām" interneta lapām. Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvji atzinuši, ka SOK vadība samierinājusies ar daļēju interneta cenzūru Pekinā.

Ķīnas komunistu režīms izveidojis vērienīgāko interneta cenzūras sistēmu, lai neļautu piekļūt nevēlamai informācijai. Ārvalstu žurnālisti, kas jau ieradušies Pekinā, varēja pārliecināties, ka viņiem liegta pieeja Amnesty International, Reportieri bez robežām un citu organizāciju interneta lapām. Šīs organizācijas kritizē Ķīnas režīmu.

SOK vadība agrāk solīja, ka olimpisko spēļu laikā Ķīna atteiksies no interneta cenzūras. SOK prezidents Žaks Roge vēl nesen izteicās, ka ārvalstu žurnālisti pirmoreiz varēs brīvi darboties Ķīnā. Taču tagad kļuvis zināms, ka SOK vadība panākusi slepenu vienošanos ar Ķīnu par daļējas cenzūras saglabāšanu. Ķīnas amatpersonas informē, ka bloķēta pieeja tām interneta lapām, kurās publicētā informācija ir pretrunā Ķīnas likumiem. BBC ceturtdien ziņoja, ka Ķīna tomēr atļāvusi piekļuvi agrāk bloķētajai BBC lapai ķīniešu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits