Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV uzlidojumā Sīrijā nogalināts viens no Al Qaeda līderiem

ASV Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka uzlidojumā Sīrijā nogalināti 11 teroristu organizācijas Al Qaeda kaujinieki, arī viens no grupējuma līderiem un veterāniem Abu Hani al Masri.

Uzlidojumi netālu no Idlibas notikuši 3. un 4.februārī.

Masri vēl 80. un 90.gados pārraudzījis grupējuma treniņnometnes Afganistānā, kur viņš strādājis kopā ar Al Qaeda dibinātāju Osamu bin Ladenu un pašreizējo līderi Aimanu az Zavahiri.

Tur "viņš savervēja, ideoloģiski apstrādāja un apgādāja tūkstošiem teroristu, kas vēlāk izklīda šajā reģionā un pasaulē," teikts Pentagona paziņojumā.

Masri arī palīdzējis izveidot Ēģiptes grupējumu Islāma džihāds - "pirmo sunnītu grupējumu, kas savos teroraktos izmantoja spridzinātājus pašnāvniekus".

"Šie uzlidojumi ir ievērojami mazinājuši Al Qaeda spējas rīkot un vadīt uzbrukumus, kuru mērķis ir ASV un mūsu intereses visā pasaulē," sacīja Pentagona pārstāvis sakariem ar presi Džefs Deiviss.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits