Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Atēnās izcēlušās sadursmes starp jauniešiem un policiju

Grieķijā, kur trešdien, protestējot pret jaunāko taupības pasākumu kārtu, notiek ģenerālstreiks, galvaspilsētā Atēnās protesta demonstrācijas gaitā izraisījušās sadursmes starp policiju un maskās tērptiem jauniešiem.

Konstitūcijas laukumā, galvaspilsētas centrā, policijai nācās lietot asaru gāzi un trokšņa granātas, lai izklīdinātu aptuveni 200 cilvēku lielo pūli, kas jau bija sācis dauzīt skatlogus un dedzināt atkritumu tvertnes. Kārtības sargu virzienā lidoja degmaisījuma pudeles jeb tā dēvētie Molotova kokteiļi.

Protestētājiem dodoties uz Vienprātības laukumu, kas arī atrodas Atēnu centrā, policija arestēja vairākus desmitus cilvēku. Protestos piedalījās valsts ierēdņi un privātuzņēmumu darbinieki, kā arī studenti un pensionāri - viņus visus ir smagi skārušas iepriekšējās budžeta apcirpšanas kārtas, kas pieredzētas parādu nastas māktajā valstī.

Streika dēļ trešdien atcelti lidmašīnu, vilcienu un prāmju reisi, slēgti valsts sektora uzņēmumi un iestādes, arī muzeji. Veikali līdzās protestu norises vietām bija slēgti, bet to logi un durvis aizsisti ar dēļiem un plāksnēm, īpašniekiem bažījoties no demolēšanas, kas bieži vien mēdz izraisīties Grieķijas demonstrāciju laikā.

Protestējot pret jaunajiem taupības pasākumiem, trešdien Atēnu ielās izgāja aptuveni 34 000 cilvēku, bet Salonikos - Grieķijas otrajā lielākajā pilsētā - ap 18 000.

Šis ir pirmais ģenerālstreiks, kas Grieķijā notiek, kopš jūnijā pie varas nākusi jaunā valdība, kuru vada konservatīvais premjerministrs Antonis Samars.

Saskaņā ar jauno taupības programmu, kuru iecerēts apstiprināt parlamentā oktobra sākumā, paredzēts valdības izdevumus samazināt vēl par 11,5 miljardiem eiro (8,05 miljardiem latu). Vēl divus miljardus budžeta deficīta segšanai plānots iegūt ar jaunu nodokļu starpniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits