Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Austrālija sauc pēc ārvalstu darbaspēka

Austrālijai nākamo piecu gadu laikā būs nepieciešami papildu 1,3 miljoni strādnieku. Lai sagādātu trūkstošās darbarokas, Austrālija sauc pēc ārvalstu darbaspēka. Lai gan līdz šim tā centusies piesaistīt Indijas un Eiropas kvalificētos speciālistus, pirmdien tā paziņoja, ka mainīs imigrācijas politiku, jo nolūkojusi arī ASV, ziņoja Reuters.

Austrālijai nākamo gadu laikā nepieciešami papildu 320 tūkstoši veselības un sociālās aprūpes jomas speciālistu, 200 tūkstoši celtniecībā nodarbināto, kā arī santehniķi, elektriķi un citi profesionāļi. Liela daļa darbaspēka nepieciešama raktuvju, dzelzceļa un ostu izbūvei Rietumaustrālijas un Kvīnslendas štatos.

Ekonomika plaukst, pateicoties pieprasījumam no Ķīnas un citām Āzijas valstīm. Lai piesaistītu darbaspēku, Austrālija rīkojusi speciālus seminārus Indijā un tādās bezdarba skartajās Eiropas valstīs kā Īrija un Grieķija. Jau maijā tā vilinās arī amerikāņus. Līdz šim viņiem Austrālijā nācās gaidīt mēnešiem ilgi, līdz tika izskatīta to kvalifikācija un piešķirta darba atļauja, taču turpmāk novērtējumu veiks jau ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits