Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Austrālijas premjers aizstāv stingro imigrācijas politiku

Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls ceturtdien aizstāvēja šīs valsts stingro imigrācijas politiku pēc tam, kad Papua Jaungvinejas lēmuma dēļ tā ir apdraudēta.

Premjerministrs paziņoja, ka Austrālijā nedrīkst ļaut apmesties pat īstiem bēgļiem, kuri valstī nelegāli ieradušies kuģos, jo tas iedrošinātu vēl lielāku skaitu cilvēku mērot bīstamo ceļu.

"Apturot cilvēku kontrabandu, mēs apturējām cilvēku noslīkšanu jūrā," norādīja Tērnbuls.

"Mēs nevaram būt sentimentāli par to. Mums ir jābūt ļoti skaidriem un apņēmīgiem," viņš piebilda.

Kanbera ilgi īstenoja stingru imigrācijas politiku, kas paredzēja, ka nelegālie imigranti tika sūtīti uz šķirošanas centriem Papua Jaungvinejai piederošajā Manusas salā vai Klusā okeāna valstī Nauru.

Austrālija arī neuzņēma pat par patiesiem bēgļiem atzītos patvēruma meklētājus. Tā vietā viņiem tika piedāvāta pārvietošana uz Papua Jaungvineju vai Kambodžu.

Šī politika trešdien saņēma smagu triecienu, jo Papua Jaungvinejas valdība lika slēgt patvēruma meklētāju centru Manusas salā neilgi pēc tam, kad valsts Augstākā tiesa nolēma, ka šāda centra darbība ir pretrunā konstitūcijai.

Austrālijai un Papua Jaungvinejai nākamnedēļ ir paredzētas sarunas par to, ko darīt ar vairāk nekā 850 cilvēkiem, kuri atrodas šajā centrā.

Tērnbuls tomēr uzsvēra, ka "viņi neieradīsies Austrālijā. Tas ir pilnīgi skaidrs, un Papua Jaungvinejas valdība to ļoti labi apzinās".

"Tā pieļaušana sūtītu signālu cilvēku kontrabandistiem atkal ķerties pie darba, un tas ir pavisam nepieņemami," viņš paziņoja reportieriem.

Austrālijas mediji ir vēstījuši, ka Kanbera ved sarunas ar Malaiziju, Indonēziju un Filipīnām par patvēruma meklētāju izmitināšanu.

Patvēruma meklētāju centrs Manusā sāka darboties 2001.gadā. Tas bija slēgts no 2008. līdz 2012.gadam, kad tā darbība tika atjaunota.

Nelegālo imigrantu ierašanās pēdējos gados ir apsīkusi salīdzinājumā ar vismaz 1200 cilvēkiem, kuri noslīka 2008. līdz 2013.gadā, kuģos cenšoties sasniegt Austrālijas krastus.

Nav zināms, kad Manusas centrs tiks slēgts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits