Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Āzijas valstis lūdz palīdzību rīsu cenu dēļ

Nedēļas nogalē rīsu bums bija pārņēmis vjetnamiešus, kuri, baidoties no iespējamā šī pārtikas produkta deficīta, strauji to izpirka. Valdība apgalvo, ka vainojami spekulanti, kuri sabiedrībā radījuši nevajadzīgu ažiotāžu. Filipīnas otrdien vērsušās pie Pasaules Bankas ar lūgumu palīdzēt pārliecināt lielākās rīsu eksportētājvalstis atcelt rīsu eksporta ierobežojumus, vēsta Reuters.

Rindas un tukši veikalu plaukti bija novērojami Vjetnamā pēc tam, kad valsts pieņēma lēmumu līdz jūnijam aizliegt rīsu eksportu, un nedēļas nogalē cilvēki steidza uz supermārketiem un tirgu, lai izpirktu pēc iespējas vairāk rīsu bailēs no iespējamā pārtikas trūkuma. Varas iestādes cenšas samazināt rīsu uzkrāšanu, un arī valsts populārākā lielveikalu ķēde noteikusi, ka viens pircējs var iegādāties ne vairāk kā desmit kilogramu rīsu. Tieši uzkrāšanu un spekulantus Vjetnamas valdība vaino nedēļas nogales trakumā, tādēļ devusi vietējām varas iestādēm regulēt tirgu un aizliegt nepārtikas tirgotājiem pārdot rīsus. Šajā mēnesī rīsu cenas Vjetnamā cēlušās par 25 procentiem. Pasaules lielākā rīsu importētāja Filipīnas otrdien vērsās pie Pasaules Bankas, lai tā "izmantotu savu stāvokli un ietekmi un runātu ar rīsu piegādātājām" valstīm, lai tās atceltu Āzijā tik svarīgā pārtikas produkta eksporta aizliegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits